Detroitin Ericssonilla lupa tapella

Julkaistu:

Detroit Red Wingsin valmentaja Mike Babcock ei tunnetusti kannusta pelaajiaan tappelemaan, mutta NHL-pudotuspelien toisella kierroksella Anaheim Ducksia vastaan on käytettävä kaikki keinot. Ducksin ykkösketjun saa pysäyttää vaikka tappelemalla nyt kun Detroitilla on oma nyrkkisankari.

- Jos Jonathan Ericsson haluaa tapella Ryan Getzlafia, Corey Perryä tai Bobby Ryania vastaan, niin siitä vaan, mutta lista ei ole yhtään sen pitempi, Babcock muistuttaa.

Ericsson, tai Big E, on kovanyrkkinen puolustaja, joka nostettiin farmista Red Wingsiin, kun Andeas Lilja sai helmikuun lopussa aivotärähdyksen. Ericsson luuli komennuksen olevan vain lyhytaikainen, mutta sitten Brian Rafalski loukkaantui, ja tulokas pääsi itsensä Nicklas Lidströmin pariksi.

- Opin tappelemaan Grand Rapidsissa (farmijoukkue). Darryl Bootland ja Brad Norton opettivat minulle joitakin juttuja. Ajattelin, että niistä taidoista voisi olla minun kokoiselleni kaverille hyötyä. Mutta tappelu ei suinkaan ole olennainen osa peliäni, Ericsson naurahtaa.

Hän tietää tarkkaan, ettei ihan kaikkien halukkaiden kanssa pidä ryhtyä tappelemaan.

- En todellakaan halua vahingoittaa joukkuettani. Paras tapella vain niiden kavereiden kanssa, jotka pelaavat isompia minuutteja kuin minä.

Valmentaja Babcock kuvailee isokokoista Ericssonia hyväksi luistelijaksi ja syöttäjäksi, joka muistuttaa tyyliltään paljon Anaheimin Chris Prongeria.

- Paitsi että hän (Ericsson) ei tarjoa poikittaista mailaa, Babcock virnistää.

Ericsson pelasi kaksi kautta farmissa ja yritti viimein lunastaa paikan NHL:ssä viime syksynä. Toisin kuitenkin kävi.

- Syksyn harjoitusleiri ei ollut paras mahdollinen, joten teki hyvää aloittaa kausi farmissa, hän myöntää.

Kova työ farmijoukkueessa on nyt palkittu, ja Ericsson on kerännyt kiitoksia niin valmentajalta kuin joukkuekavereilta.

- Rafin (Rafalski) puuttuminen on tietysti paha takaisku, sillä hän on niin kokenut pelaaja, mutta muut pakit ovat tehneet loistavaa työtä ja paikanneet hänen poissaolonsa. Nuori E on pelannut todella hyvin, hyökkääjä Marian Hossa kehuu.