Jääkiekko

Doug Shedden uusi päävalmentaja

Julkaistu: , Päivitetty:

Doug Shedden on jääkiekon A-maajoukkueen uusi päävalmentaja vuosina 2007-08. Hänen apuvalmentajanaan toimii Jukka Jalonen, joka siirtyy vuorostaan päävalmentajaksi kevääseen 2010 saakka.

Maajoukkueen managerina jatkaa Jari Kurri.

Jalosen kaudelle osuvat vuoden 2009 MM-kisat ja vuoden 2010 olympialaiset Vancouverissa.

Shedden seuraa tehtävässä Erkka Westerlundia, joka väistyy kevään MM-kisojen jälkeen. Alun perin uusi päävalmentaja piti nimetä vasta joulukuussa.

Jos Shedden osaisi suomea, hän olisi keskiviikon tiedotustilaisuudessa heristellyt korviaan toimittajien kriittisille kysymyksille. Hänen valmentajakykynsä joutuvat julkiseen puntariin, mutta 45-vuotias Shedden ei pelkää haastetta.

- Ymmärrän hyvin, että valintani kyseenalaistetaan. Kanadalaisena minäkin kyseenalaistaisin menettelyn, jos Kanadan maajoukkueen päävalmentajaksi nimitettäisiin suomalainen, Shedden sanoi.

- Kaverille pitää kuitenkin aina antaa tilaisuus näyttää, mihin hän pystyy.

Jalosesta, 44, povattiin Leijonien ykkösvalmentajaa väistyvän Westerlundin jälkeen, mutta nyt hän joutuu odottamaan sitä vielä yhden vuoden.

- Jos joku haluaa kysyä, että olenko pettynyt niin kysyköön. Minulla on kolmen vuoden sopimus maajoukkueeseen - en todellakaan ole pettynyt.

IS Veikkaaja kertoi
Sheddenin pestistä ensimmäisenä

IS Veikkaja kertoi jo lokakuun lopulla, että päävalmentajaksi nimetään Doug Shedden.

Shedden, 45, työskentelee ensi kaudella sekä Jokerien että maajoukkueen päävalmentajana. Leijonien kakkosvalmentajaksi tulee Jukka Jalonen, joka tällä hetkellä työskentelee HPK:n päävalmentajana.

Jalonen ottaa hyvin todennäköisesti valmennusvastuun itselleen keväällä 2008, kun Kanadassa pelattavat MM-kisat ovat ohi.

Jalosen valintaa leijonakuninkaaksi pidettiin pitkään vuorenvarmana. Shedden kiilasi kuin puskista kärkiehdokkaaksi vasta tänä syksynä.

Shedden valmentaa toista kauttaan SM-liigassa. Viime kaudella hän luotsasi HIFK:n vastoin odotuksia neljänneksi ja käytännössä liigakullan partaalle.

Hän solmi keväällä kahden vuoden rahakkaan Jokerit-sopimuksen. Jalonen voitti viime keväänä Suomen mestaruuden HPK:ssa.

Jääkiekkoliitto, eli Kummola, kiinnostui Sheddenistä, koska tämän toivotaan löytävän pohjoisamerikkalaista voittamiskulttuuria suomalaiskiekkoiluun.

Kuluneiden 15 vuoden aikana maajoukkue on iskeytynyt pysyvästi lajin mitalikantaan, mutta tavannut ikävästi hävitä arvoturnausten avainotteluita, eli puolivälieriä, välieriä ja finaaleja.

Jokerit ei estellyt Sheddenin maajoukkuepestiä

Doug Shedden tiedotustilaisuudessa