Karri Rämö antoi hyvän näytön Jukka Jaloselle

Julkaistu:

Maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen antoi Tampa Bay Lightningin maalivahti Karri Rämölle puhtaat paperit Air Canada Centren katsomossa. Rämö torjui Tampalle 4-1-voiton.

Jalosen ilta oli sikäli epäonnistunut, etteivät Toronton Vesa Toskala ja Niklas Hagman olleet kehissä. Toskala päätti kauden lonkkaleikkaukseen, ja Hagman on edelleen sivussa aivotärähdyksen takia.

Hagman tosin aikoo aloittaa luistelutreenit perjantaina.

- Aika vähän Rämöllä oli töitä varsinkin lopussa. Vedot menivät ohi ja yli. Vain yksi maali meni omiin, joten se on ihan hyvä suoritus, Jalonen arvoi Rämön peliä.

Jalonen oli kuitenkin vaitonainen siitä, miten vahvasti Rämö kuuluu MM-suunnitelmiin.

- Kaikki pelaajat joita olen täällä katsomassa, ovat MM-suunnitelmissa mukana. Ketään ei voi sulkea pois, Jalonen linjasi.

- Olen päättänyt, etten puhu yksittäisistä pelaajista mitään ennen kuin heillä on pelit loppu. Pelaajat saavat puhua jos niin itse haluavat, mutta en halua puhua heidän puolestaan.

Yleisellä tasolla voi sanoa, että suhtautuminen on erittäin positiivista.

Jalonen oli tällä kaudella jo toisella Pohjois-Amerikan matkallaan seuraamassa suomalaisten NHL-pelaajien otteita. Maanantaina Suomeen palaava päävalmentaja näkee kahden reissun aikana kahdeksan ottelua.

Manageri Jari Kurri ja joukkueenjohtaja Timo Jutila ovat nähneet omalla reissullaan yhdeksän ottelua.

Jalosen mukaan varsinkin nuorempia pelaajia on tärkeä nähdä kaukalossa. Pelaajien tapaaminen henkilökohtaisesti on kuitenkin tärkeä osa maajoukkueen johdon tarkkailumatkoja.

- Pelaajat näkevät, että heistä välitetään, vaikka liikaa ei häiriötä viitsi aiheuttaa. Heidän ykköstavoitteensa on päästä NHL:n pudotuspeleihin eikä MM-kisoihin.

Jalonen muistutti, että tilanne on ristiriitainen, koska hän toivoo suomalaispelaajien menestymistä pudotuspeleissä - ja samalla vahvistuksia MM-kisoihin.

- NHL-pelaajia voi olla äkkiä isokin määrä. Silloin voi tulla tilanne, ettei kaikille löydy paikkaa.

Tampa Bayn kausi loppuu varmasti runkosarjaan, eikä Rämöä haittaa, vaikka hänen sopimuksensa umpeutuu kauden jälkeen. Rämö keskusteli jo Kurrin ja Jutilan kanssa Carolinassa.

- Toivottavasti pääsisi edes leiritykseen, niin saisin vähän jatkaa kautta. Jos vaikka kävisi niin onnekkaasti, että muut suomalaiset maalivahdit pääsisivät pudotuspeleihin, Rämö naureskeli.

Rämön kausi on ollut yhtä ramppaamista farmijoukkue Norfolkin ja Tampan väliä. Olaz Kölzigin ja Mike Smithin loukkaantumiset antoivat hänelle kuitenkin näyttöpaikan ylhäällä.

Tampan maalivahdin tehtävä on ollut erittäin hankala, koska pelaajat ovat vaihtuneet kauden mittaan koko ajan ja puolustus on ollut useimpina iltoina täysin tuuliajolla. Rämö pelasi kauden 15 ottelunsa ja otti vasta kolmannen voiton.

- Kyllä huomaa, ettei näillä peleillä ole hirveästi väliä. Eilen Ottawassa peli oli vähän samanlainen. Aika hyvin pärjää, kun lyö oman pään tukkoon, Rämö sanoi ja lähti maajoukkuevalmentajan juttusille.