JYP pyöritti Pelicansin nurin - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

JYP pyöritti Pelicansin nurin

JYP tuli kauden toiseen kotiotteluunsa jääkiekon SM-liigassa voimakkaasti latautuneena. Lahden Pelicans ei ollut huono, mutta JYP säkenöi silti luvut 4-1 (2-0, 1-1, 1-0). JYP:n isännän ote oli jykevä varsinkin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä.

23.9.2008 21:59

Juha-Pekka Hytösen johtama kakkoskentällinen oli JYP:n paras. Hytönen nikkaroi 1+1, Jari Jääskeläinen 2+1 ja Ossi Louhivaara 1+1. Hytösen vitja väsäsi JYP:n kaikki maalit, joten kolmikon ilta oli enemmän kuin hyvä.

Pelicansin hetki päästä peliin kiinni tuli hieman toisen erän puoliväliä. JYP:n pakki Olli Malmivaara taklasi Vili Sopasta ja sai suihkukomennuksen.

Kun JYP:n jäähyaitiossa istui Jyrki Välivaara, Pelicans pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimalla. Henri Laurila pyssytti kavennuksen 1-3:een.

Lahtelaiset pyörittivät ankarasti koko toisen erän loppupuoliskon, mutta maalivahti Sinuhe Wallinheimo nousi JYP:n merkkimieheksi näillä hetkillä.

Vasta 18-vuotias Pekka Jormakka pääsi jäälle, koska Antti Virtanen joutui sivuun kuumeen takia. Jormakka pelasi miehekkäästi ensimmäisen liigaottelunsa. Moittia ei voi myöskään Antti Jaatista, joka tuurasi Malmivaaraa. Jaatinen selviytyi hienosti liiga-avauksestaan.

JYP nousi voitollaan liigassa kolmanneksi Bluesin ja Lukon kantaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?