Jääkiekko

Ilveksessä pelannut Duda taas ilman pelipaikkaa

Julkaistu:

Jääkiekon SM-liigassa Tampereen Ilveksessä viime kaudella pelannut pelannut tshekkihyökkääjä Radek Duda, 28, on saanut potkut Venäjän Superliigassa pelaavasta Amur Habarovskista. Asiasta kertoi ruotsalainen verkkosivusto hockeysverige.se.

Dudalla oli sopimus venäläisseuran kanssa. Amur kuitenkin palkkasi riveihinsä myös tshekkipuolustaja Jan Platilin. Platilin, 24, solmittua sopimuksen oli Amurilla liikaa ulkomaalaisia riveissään, ja Duda joutui lähtemään.

- Asia on yksinkertainen: Me tarvitsimme puolustajia tähän joukkueeseen, Amurin valmentaja Vladimir Martshinev perusteli Dudan lähtöä venäläiselle Sport Express -lehdelle.

Puolustaja Platil aloitti viime kauden Rauman Lukossa ja päätti sen Moskovan TsSKA:ssa.Potkut on tuttu juttu Dudalle. Tshekki pelasi viime syksynä yhdeksän ottelua Ruotsin Elitserienistä pudonneessa Malmö Redhawksin joukkueessa kunnes sai kenkää ja siirtyi Ilveksen riveihin. Ilveksessä hän keräsi 34 runkosarjaottelussa 28 (8+20) tehopistettä.

Amur on päättyvänä kesänä tarjonnut aiemminkin kylmää kättä jääkiekon SM-liigassa pelanneelle hyökkääjälle.

Amur purki laitahyökkääjä Toni Mäkiahon sopimuksen heinäkuussa, kun suomalainen myöhästyi seuran harjoitusleiriltä Lahdesta.