Teemu Selänne olympiapörssin kärkeen

Julkaistu: , Päivitetty:

Teemu Selänne on noussut olympialaisten kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen. Selänne syötti Suomen kolmannen maalin Saksaa vastaan.

Suomen 3-0-maalin teki Kimmo Timonen ja Selänteen lisäksi syöttäjäksi merkittiin Sami Salo.

- Kyllä aina hienolta tuntuu. Ei se ollut päämäärä tai tavoite, Selänne sanoi Ylen haastattelussa 2. erän jälkeen.

Selänteen tehot ovat nyt 20+17=37. Selänne on Vancouverissa syöttänyt nyt kaksi maalia.Hän ohitti pistepörssin jaetulla kärkipaikalla olleet Tshekkoslovakian Vlastimil Bubnikin, Neuvostoliiton Valeri Harlamovin ja Kanadan Harry Watsonin.

- Kyllä tämä aika spesiaalihomma on. Tänä päivänä asia ei muuta elämää. Ehkä sitä on mukava muistella uran jälkeen. Turnauskin on kesken, Selänne sanoi Ylelle pelin jälkeen.

Selänne voitti olympiaturnauksen pistepörssin Naganossa 1998 ja Torinossa 2006. Molemmissa turnauksissa olivat mukana NHL-pelaajat.

Suomen joukkueen sisäisen pistepörssin Selänne on voittanut jokaisessa olympiaturnauksessaan, missä hän on pelannut.

- Ei sillä ole mitään väliä, vaikka onhan maaleja aina kiva tehdä, hän hymyili.

Muistokiekko jääkiekkomuseoon

Viidensissä olympialaisissaan pelaava Selänne on nyt nakuttanut 27 ottelussa 20+17=37 tehopistettä.

- Olen aina saanut pelata huimien jätkien kanssa. Erityisesti Sakun (Koivu) ja Jeren (Lehtinen) kanssa homma on toiminut, Selänne jakoi kunniaa.

Canada Hockey Place -hallin yleisö kunnioitti Selänteen saavutusta taputtamalla seisovaltaan. Leijona-kapteeni Saku Koivu kävi hakemassa historiallisen syötön kohteena olleen kiekon talteen Selänteelle.

- Lahjoitan kiekon luultavasti Suomen jääkiekkomuseoon.