Euro vahva valuutta nyt NHL:ssäkin

Julkaistu:

Jääkiekon NHL-liigan mestaruutta Pittsburghin Mellon Areenan jäällä oli juhlimassa myös Red Wingsin Euroopan kykyjenetsijä Ari Vuori. Hän iloitsi siitä, että sai olla mukana heti ensimmäisenä vuonna, jonka hän on seurassa viettänyt.

- En ole kauheasti ollut mukana joukkueen rakentamisessa, mutta olen viettänyt tämän vuoden mukana ja tämä on hieno päätös. Ihan uskomaton fiilis.

Myös mestarijoukkueen maalivahtivalmentaja Jim Bedardilla on "suomalaiskytkös" historiassaan, sillä hän pelasi oman uransa aikana Suomessa TPS:n joukkueessa.

- Tähän ei kyllästy koskaan. Kaikki työ, jota on tehty. Päivä toisensa jälkeen, ylös ja alas, tunteet korkealla ja maassa. Kerta kaikkiaan uskomatonta, Bedard myhäili.

Jäältä pelaajat siirtyivät pukuhuoneeseen, jossa korkattiin perinteiset samppanjapullot. Veteraanipakki Chris Chelios toimi juomanlaskijana, täytti maljan kuplivalla juomalla ja tarjoili muille pelaajille.

Euro on vahva valuutta maailmanmarkkinoilla ja nyt myös taalaliigassa, sillä Nicklas Lidströmistä tuli ensimmäinen eurooppalainen NHL-kapteeni, joka on nostanut Stanley cup-kannun ilmaan voiton merkiksi. Viimeistään nyt Atlantin takaa tulleiden pelaajien yleisnimi euro sai positiivisen sävyn.

- Monet ovat sanoneet, ettemme voi voittaa, koska meillä on niin paljon eurooppalaisia pelaajia. Eiköhän sille keskustelulle ole nyt laitettu piste, Lidström naurahti ja siemaisi samppanjaa Cheliosin tarjoamasta maljasta.

- Maistuipa uskomattoman hyvältä, kapteeni huokasi ja pyyhki samppanjan kastelemia kasvojaan.