Jääkiekko

Nyt loukkaantui myös Saku Koivu

Julkaistu: , Päivitetty:

Vancouverin olympialaiset lähestyvät - ja suomalaisten huono onni jatkuu.

Saku Koivu joutui jättämään pelin kesken alavartalovamman takia torstaina, kun Anaheim Ducks kohtasi Los Angeles Kingsin, kertoo The Orange County Register -lehti.

STT:n mukaan Koivu loukkasi polvensa, kun vastapuolen aloittaja kaatui hänen jalkansa päälle.

- Saku menee magneettikuvaan Yhdysvaltain aikaan perjantaina. Sen jälkeen nähdään, mikä on tilanne, Sakun isä Jukka Koivu kertoi STT:lle.

Isä-Koivun mukaan Saku ei lähtenyt vielä arvailemaan vammansa vakavuutta. Hän pääsi omin avuin pois jäältä.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen kannalta Koivun loukkaantuminen oli toinen mahdollinen takaisku parin päivän sisään. Koivun joukkutoveri Teemu Selänne sai keskiviikkona kiekon rajusti kasvoihinsa ja leukaluu murtui.

Selänne leikattiin viime yönä Suomen aikaa, mutta Vancouverin olympialaiset ovat yhä vaarassa. Lääkärit antoivat Selänteelle toipumisennusteeksi 2-6 viikkoa.

Suomi aloittaa olympiaturnauksensa 17. helmikuuta ottelulla Valko-Venäjää vastaan. Jo pelkästään Selänteen mahdollinen poissaolo aiheutti päänvaivaa Leijona-luotsi Jukka Jaloselle.

Jos myös Koivun kisat ovat uhattuna, Leijonien parin ensimmäisen ketjun koostumukset joudutaan rukkaamaan täysin uuteen uskoon. Jalosen tilannetta ei lainkaan helpota se, että niin ikään isoon rooliin kaavailtu Carolinan Tuomo Ruutu on kisojen alla toipilaana.

Häntä kuitenkin odotellaan jo lähiaikoina takaisin askiin.

Vielä torstaina Jalonen oli Leijonien tilanteeseen nähden varsin maltillinen.

- Katsotaan nyt rauhassa ensin, mikä Selänteen tilanne lopulta on. Emme me voi täällä tehdä mitään muuta, kuin odottaa ja olla kärsivällisiä, Jalonen sanoi torstaina IS Urheilulle.

Jos Leijona-joukkueen rivit hupenevat jatkossakin tällä tahdilla, Jalosella ei enää ole aihetta malttiin.