Jääkiekko

Ville Nieminen Malmöön

Julkaistu: , Päivitetty:

Jääkiekkoilija Ville Nieminen on tehnyt sopimuksen Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Malmö Redhawksin kanssa. Asiasta kertoi äsken Sydsvenskan-lehti.

Tamperelaislähtöinen Nieminen, 30, pelasi päättyneellä kaudella NHL-liigan San Jose Sharkissa. Hän on pelannut urallaan 385 NHL-ottelua kuudessa eri seurassa. Sopimus Malmön kanssa on kaksivuotinen.

- Hän on kansainvälisen tason hyökkääjä, joka tuo vahvuutta joukkueeseemme. Hän tuo mukanaan voittamisen kulttuuria ja johtajuutta. Hänhän on voittanut Stanley Cupin, Malmön urheilutoimenjohtaja Peter Andersson sanoi seuran kotisivuilla.

Nieminen voitti Stanley Cupin Coloradossa vuonna 2001. Seurajääkiekon himoituimman palkinnon on voittanut vain viisi muuta suomalaispelaajaa.

- Ville on käynyt perheensä kanssa Malmössä. He pitivät meidän konseptistamme, ja Ville haluaa olla mukana nostamassa meitä takaisin Elitserieniin.

Redhawks on hankkinut myös toisen suomalaishyökkääjän. Mikko Eloranta siirtyy Skooneen sveitsiläisestä Rapperswil-Jonasta. Myös Eloranta teki seuran kanssa kahden vuoden mittaisen paperin.

Viime kauden päätteeksi Allsvenskaniin pudonnut Malmö hakee nousua tosissaan. Seura on kerännyt pelottavan kovan joukkueen. Malmön pelaajalistalta löytyvät Niemisen ja Elorannan lisäksi myös suomalaistähdet Jani Hurme ja Lasse Pirjetä.