Jääkiekko

Erkka Leppänen iski ensimmäisen liigamaalinsa

Julkaistu:

JYPin Erkka Leppäsen, 20, kausi sai maanantaina makean alun. Nuori puolustaja pääsi tositoimiin ensimmäistä kertaa tänä syksynä, ja tuloksena oli heti uran ensimmäinen liigamaali.

- Sain irtokiekon ja lauoin kohti maalia. Siellä oli niin hyvä maski, ettei (Jussi) Markkanen nähnyt mitään, Leppänen muisteli Jokeri-maalin ylänurkkaan sujahtanutta laukaustaan.

Leppänen pelasi yhteensä puoiitoista erää, kun JYP haki 3-2-rangaistuslaukausvoiton Jokereista. Leppänen laukoi jyväskyläläiset 2-1-johtoon kolmannen erän alkuminuuteilla.

- Ei siinä montaa peliminuuttia ehtinyt ennen maalia kertyä, toisen erän puolivälissä kentälle päässyt Leppänen hymyili.

Maanantai-illan täysosuma ei luultavasti jäänyt Leppäsen liigauran viimeiseksi, sillä nuorisomaajoukkueiden vakiokalustoon kuuluneessa pelaajassa piisaa potentiaalia.

Leppänen nostettiin JYPin liigajoukkueen harjoitusrinkiin jo 16-vuotiaana, mutta sen jälkeen seuran oma kasvatti on kärsinyt loukkaantumisista.

Leppänen sopii hyvin JYP-puolustukseen, sillä pakkikalusto on täynnä suurelle yleisölle tuntemattomia nimiä. Peräpää onkin etukäteen arvioituna jyväskyläläisten heikoin osa-alue.

- Meillä on tilanne, jossa jokaisen pitää ottaa askel eteenpäin. Oma tavoitteeni on ottaa paikka kokoonpanosta, Leppänen mietti.

- Meidän pelaajamme eivät ole olleet aiemmin mitään ykköskentän pakkeja, mutta esimerkiksi (Ville) Mäntymaalla ja (Kalle) Kaijomaalla kausi on lähtenyt loistavasti liikkeelle