Teppo Numminen myi Montreal-mailat Pohjois-Amerikkaan - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Teppo Numminen myi Montreal-mailat Pohjois-Amerikkaan

Pohjoisamerikkalainen Warrior-urheiluvälinevalmistaja on ostanut Montreal-mailatehtaan osakekannan. Kaupan myötä tehdas ja työntekijät siirtyvät Warriorin palvelukseen.

19.9.2008 13:35

- Työpaikat säilyvät, mikä on positiivinen asia työntekijöiden ja kunnan kannalta. Yksikkö keskittyy tulevaisuudessakin maalivahdinmailoihin ja hiilikuitumailoihin, Montreal Sport Oy:n entinen omistajajäsen Teemu Numminen kertoo.

Nummisten kuuluisan kiekkoperheen nuorempi poika, Teemu, myöntää perheyrityksen jääneen isompiensa jalkoihin.

- Onhan tässä vaikeita aikoja taustalla. Oltiin velkasaneerauksessa keväällä 2006. Hiilikuitumailojen tulo on muuttanut mailanvalmistusta olennaisesti.

- Ei tämmöisellä pienyrityksellä riitä globaalissa maailmassa pelimerkit tai voima. Tarvitaan isommat resurssit ja jakelukanavat, että voi pärjätä isoja merkkejä kuten Baueria tai Eastonia vastaan, Teemu jatkaa.

Juhla-ajat takana

Vuodesta 1960 toiminut Montreal sinnitteli viimeisenä mailatehtaana Suomessa. Ruotsissa vastaavaa toimintaa ei ole ollut enää pariin vuosikymmeneen.

- Toista se oli 70-80-luvulla, Montrealin perustajajäsen ja Tappara-legenda Kalevi Numminen huokaa.

- Suomi oli silloin Euroopan merkittävin mailanvalmistajamaa. Töitä painettiin kolmessa vuorossa ja sadattuhannet mailat virtasivat ulkomaille, Kalevi muistelee.

Mailoja maineikkaille molareille

Mailojen nimen tulevaisuudesta Teemu ei myönnä tietävänsä.

- Montreal-nimi näkyy mailoissa ainakin nyt kuluvan kauden, Teemu lupaa.

Eurooppalaispelaajista eniten NHL-otteluita pelannut ja myös yrityksen omistuksesta luopuva Teppo Numminen on jatkossakin yhtiön mannekiini.

- Teppo pelaa tulevallakin kaudella yrityksen pelivälineellä, Teemu vahvistaa.

Padasjoella keskitytään myös tulevaisuudessa räätälöimään maalivahdinmailoja jääkiekkoammattilaisille. Montrealin merkki koristaa mm. Miikka Kiprusoffin, Vesa Toskalan, Nicklas Bäckströmin ja Martin Bironin pelivälinettä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?