Jääkiekko

Teppo Numminen myi Montreal-mailat Pohjois-Amerikkaan

Julkaistu:

Pohjoisamerikkalainen Warrior-urheiluvälinevalmistaja on ostanut Montreal-mailatehtaan osakekannan. Kaupan myötä tehdas ja työntekijät siirtyvät Warriorin palvelukseen.

- Työpaikat säilyvät, mikä on positiivinen asia työntekijöiden ja kunnan kannalta. Yksikkö keskittyy tulevaisuudessakin maalivahdinmailoihin ja hiilikuitumailoihin, Montreal Sport Oy:n entinen omistajajäsen Teemu Numminen kertoo.

Nummisten kuuluisan kiekkoperheen nuorempi poika, Teemu, myöntää perheyrityksen jääneen isompiensa jalkoihin.

- Onhan tässä vaikeita aikoja taustalla. Oltiin velkasaneerauksessa keväällä 2006. Hiilikuitumailojen tulo on muuttanut mailanvalmistusta olennaisesti.

- Ei tämmöisellä pienyrityksellä riitä globaalissa maailmassa pelimerkit tai voima. Tarvitaan isommat resurssit ja jakelukanavat, että voi pärjätä isoja merkkejä kuten Baueria tai Eastonia vastaan, Teemu jatkaa.

Juhla-ajat takana

Vuodesta 1960 toiminut Montreal sinnitteli viimeisenä mailatehtaana Suomessa. Ruotsissa vastaavaa toimintaa ei ole ollut enää pariin vuosikymmeneen.

- Toista se oli 70-80-luvulla, Montrealin perustajajäsen ja Tappara-legenda Kalevi Numminen huokaa.

- Suomi oli silloin Euroopan merkittävin mailanvalmistajamaa. Töitä painettiin kolmessa vuorossa ja sadattuhannet mailat virtasivat ulkomaille, Kalevi muistelee.

Mailoja maineikkaille molareille

Mailojen nimen tulevaisuudesta Teemu ei myönnä tietävänsä.

- Montreal-nimi näkyy mailoissa ainakin nyt kuluvan kauden, Teemu lupaa.

Eurooppalaispelaajista eniten NHL-otteluita pelannut ja myös yrityksen omistuksesta luopuva Teppo Numminen on jatkossakin yhtiön mannekiini.

- Teppo pelaa tulevallakin kaudella yrityksen pelivälineellä, Teemu vahvistaa.

Padasjoella keskitytään myös tulevaisuudessa räätälöimään maalivahdinmailoja jääkiekkoammattilaisille. Montrealin merkki koristaa mm. Miikka Kiprusoffin, Vesa Toskalan, Nicklas Bäckströmin ja Martin Bironin pelivälinettä.