Jääkiekko

Kari Lehtoselle muhkea NHL-sopimus

Julkaistu:

Suomen kaikkien aikojen lahjakkain jääkiekkomaalivahti Kari Lehtonen on allekirjoittanut uuden sopimuksen Dallasin kanssa.

Tuore paperi pitää Lehtosen Starsissa kolme seuraavaa kautta. Kokonaisarvoltaan sopimus on 10,65 miljoonaa. IS:n tietojen mukaan diili on takapainotteinen eli vuosipalkka paranee loppua kohden.

Lehtonen, 26, siirtyi Starsin organisaatioon viime helmikuussa Atlanta Thrashersistä, joka varasi suomalaisen vuonna 2002 koko draftin kakkosvarauksena. Vuodet Atlantassa olivat loukkaantumisten ja erilaisten vaivojen värittämät, mutta terveenä pelatessaan Lehtonen oli erinomainen.

- Olemme erittäin tyytyväisiä sopimuksesta. Lehtosen peliesitykset runkosarjan viimeisen kuukauden aikana vakuuttivat meidät siitä, että hänessä on potentiaalia olla liigan johtavia maalivahteja ja joukkueemme ykkösvahti, luonnehti Dallasin GM Joe Nieuwendyk tuoretta luottomiestään.

Atlantalla ei edelleenkään ole heittää laatikkoon Lehtosen veroista talenttia, mutta joukkue menetti uskonsa suomalaisen terveyteen. Lehtonen oli yksinkertaisesti liian usein telakalla vuosien varrella.

Dallasissa hän korvaa kokeneen Marty Turcon, jonka kanssa Stars ei enää halunnut tehdä jatkosopimusta. Turcosta tulee vapaa agentti 1. heinäkuuta.