Jääkiekko

"Jääkiekon säännöt houkuttelevat pelaajia filmaamaan"

Julkaistu:

Nashville Predatorsin kykyjenetsijä Janne Kekäläinen ja IS:n toimittaja Petteri Linnavalli laittavat tällä kertaa Pelin henki -palstalla filmaajat kuriin.

Asian nosti esille viime tiistain tapaus, jossa Kärppien Pavel Rosa loukkaantui taklaustilanteessa, mutta palasi kaukaloon erätauon jälkeen. Bluesin puolustaja Joonas Rönnberg sai pelirangaistuksen, monen hallissa olleen mielestä perusteettomasti.

Asia ei ole mustavalkoinen. Jos pelaaja loukkaantuu rikkeen seurauksena, sääntöjen mukaan tuomarin on annettava pelirangaistus. Ongelma on siinä, miten loukkaantuminen määritellään ja kuka sen tekee. Nykytilanteessa päätöksen joutuu tekemään parin sekunnin harkinnan perusteella päätuomari.

Sellainen houkuttelee pelaajia näyttelemään loukkaantunutta. Toisaalta, Rosaa sattui aivan varmasti, kun satakiloinen Rönnberg syöksyi yli puolen kentän vauhdilla päälle.

- Se tuntuu järjettömältä, että rikkoneen joukkueen pelaajat ja ennen kaikkea valmentajat vinkuvat, jos äsken loukkaantunut pelaaja palaa jäälle samassa ottelussa. Mutta samaan aikaan ilmapiiri jokaisen joukkueen sisällä ja etenkin valmentajan arvomaailmassa on se, että pelata pitää vaikka pää kainalossa, Kekäläinen sanoo.

Lue koko keskustelu tästä alta!