Jääkiekko

Saku Koivulle uran 500. tehopiste

Julkaistu:

Montreal Canadiensin kapteenista Saku Koivusta tuli viime yönä historian viides suomalaispelaaja, joka on tehnyt 500 tehopistettä NHL:ssä. Koivu, 32, syötti Canadiensin neljännen maalin Atlantaa vastaan ottelussa, jonka Montreal voitti 4-2.

Keskushyökkääjällä on meneillään jo 11. kausi NHL:ssä, joten ajallisesti 500 pisteen tekemisessä kului kauan Koivun kaltaiselta huippupelaajalta. Ilman useita loukkaantumisia suomalainen olisi saanut 500 täyteen jo kauan sitten. Vyöllä on vain 611 ottelua, joten suomalainen on mättänyt pisteitä kunnioitettavalla tahdilla: 0,82 per peli.

Kautta aikain vain Jari Kurri (1398 pistettä), Teemu Selänne (1195), Esa Tikkanen (630) ja Teppo Numminen (606) ovat tehneet enemmän pisteitä NHL:ssä.

Koivulla on meneillään henkilökohtaisesti katsottuna yksi uran parhaista sesongeista. Kauden 42 ottelussa hän on tehnyt 15 maalia ja antanut 25 maalisyöttöä.

Mikäli suomalainen saa pelata uransa terveenä loppuun, hän saattaa nousta suomalaisten kaikkien aikojen listalla kolmanneksi. Teppo Nummisen ura jatkuu edelleen, mutta puolustajana hän tekee pisteitä aivan eri tahdissa kuin Koivu.

Esa Tikkasen kolmanteen sijaan on matkaa 130 pistettä, ja siihen saattaisivat riittää jopa Koivun nykyisen sopimuksen kaksi jäljellä olevaa kautta.

Yön muissa otteluissa suomalaiset olivat jälleen mukavasti esillä. Kimmo Timonen teki maalin ja syötti voittomaalin jatkoajalla, kun Nashville kaatoi Anaheimin 5-4. Teemu Selänne teki kauden 25. osumansa.

Dallas otti hurjassa vedossa olevalta Phoenixilta kuokkaan 2-5, mutta Starsin molemmat maalit tulivat suomalaisen lavasta. Ensin osui Niklas Hagman, sitten Jere Lehtinen.

Philadelphian Sami Kapaselle merkattiin kauden viides syöttöpiste, mutta Flyers hävisi Washingtonille selkeästi numeroin 2-6. Puolustaja Jussi Timonen pelasi Flyersin kokoonpanossa, hänet kutsuttiin ylös Joni Pitkäsen jouduttua jättämään ottelu väliin flunssan takia.

IS/ Tuomas Nyholm, Toronto