Suomi voitti Ruotsin jääkiekossa 8-3 - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Huh, Leijonat antoi Ruotsille todellisen löylytyksen!

Suomi löylytti Ruotsin 8-3 ja otti ensimmäisen voittonsa epävirallisen EM-sarjan Tshekin turnauksessa. Voitto nosti Suomen turnauksen kolmanneksi.

Markko Anttila laukoi Suomelle kaksi maali hurjassa Ruotsi-kaadossa.

6.9.2009 17:18 | Päivitetty 6.9.2009 17:33

Suomi siirtyi 1-0-johtoon ylivoimalla, kun ensimmäistä erää oli pelattu runsaat neljä ja puoli minuuttia. Antti Erkinjuntti jatkoi Jan Latvalan syötön jalkojensa välistä Jari Viuhkolalle, joka siirsi kiekon tyhjään verkkoon.

Ajassa 7.56 Suomen ykkösketju pääsi taas maalintekoon ylivoimalla. Tällä kertaa Viuhkola syötti maalin takaa Erkinjuntille, joka nosti ensimmäisen maaottelumaalinsa Ruotsin maalin kattoon.

34 sekuntia myöhemmin myös Joonas Kemppainen pääsi laukomaan ensimmäisen maaottelumaalinsa Juuso Puustisen laukauksen paluukiekosta.

Ajassa 15.49 jo kolmas suomalainen pääsi avaamaan maaottelumaalitilinsa, kun Marko Anttilan kuti lirui Mikael Tellqvistin suojuksista maaliin. Tellqvist puolestaan lirui vaihtoon ja hänen tilalleen luisteli Johan Holmqvist.

Per-Johan Axelsson kavensi tilanteeksi 1-4 ajassa 16.26 kaukaa lähteneellä kääntölaukauksellaan. Hyvin torjunut Petri Vehanen oli maskissa.

Toinen erä oli Ruotsin paras, ja ajassa 34.33 Axelsson laukoi keskeltä toisen maalinsa.Päätöserää oli pelattu runsaat neljä minuuttia, kun Harri Ilvonen lisäsi Suomen johdon 5-2:een. Ilvosen osumasta ei kulunut minuuttiakaan, kun Marko Anttila laukoi toisen maalinsa murtauduttuaan vasemmalta laidalta maalille ja vei Suomen 6-2-johtoon.

Markus Seikola laukoi Suomen seitsemännen maalin ajassa 46.53, eivätkä Suomen maalijuhlat olleet ohi vieläkään. Ville Mäntymaa vei Suomen 8-2-johtoon ennen kuin Mathias Tjärnqvist teki Ruotsin kolmannen maalin ajassa 52.58.

- Tällä vähän kokemattomalla ryhmällä olimme kamppailupelaamisessa, kaksinkamppailuissa ja luisteluvoimassa muita heikompia, päävalmentaja Jukka Jalonen veti yhteen kaksi tappiota ja yhden voiton tuonutta turnausta.

- Erikoistilanteet meillä oli hyvin hallussa ja maalivahtipelaaminen oli hyvää. Me oltiin myös erittäin tehokkaita, meidän viimeistely oli huippuluokkaa. Ei tämä mikään viiden maalin ottelu ollut kenttätapahtumien suhteen, mutta maalit ratkaisevat.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?