Ilves kypsytti SaiPan toisessa erässä

Julkaistu:

SM-liigassa seitsemäntenä oleva Tampereen Ilves otti tiistaina kuudennen peräkkäisen voittonsa. Ilves kaatoi kotikaukalossaan liigassa viimeisenä olevan Saimaan Pallon 3-2 (0-0, 3-1, 0-1).

- Ensimmäinen erä oli tasainen. Toisessa erässä Ilves sitten kävi pyörähtämässä kolme kertaa meidän päässä ja tuloksena oli joka kerta maali, SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin ynnäsi illan annin.

Lappeenrantalaiset olivat avauserässä hieman aktiivisempia. Maukkaimmat maalintekopaikat syntyivät kuitenkin kotijoukkueelle. Ilves-laituri Marko Anttila ohjasi paluukiekosta sivurautaan. Erän viimeisellä minuutilla keskushyökkääjä Pasi Määttänen oli nokikkain maalivahti Iiro Tarkin kanssa, mutta SaiPa-vahti torjui laukauksen mailakädellään. Määttäsen avopaikkaan juoni hyökkäystä oikealla laidalla hyvin tukenut puolustaja Markus Seikola.

Toisen erän alussa, runsaassa neljä minuutissa Matti Uusivirta, Pasi Määttänen ja Geoff Platt veivät maaleillaan Ilveksen 3-0-johtoon. Laituri Uusivirran 1-0-osumassa kiekko livahti maalivahti Tarkin längistä verkkoon. Määttänen ja laituri Platt sutivat kiekon lähes maaliviivalta verkkoon.

SaiPa:n 1-3-kavennuksen Tomas Jasko nosti verkkoon aivan maalin edestä. Päätöserään SaiPa teki ketjuihin kokoonpanomuutoksia ja nousi lopulta maalin päähän. Jarkko Pyymäki teki vieraiden toisen kavennusosuman.

- Meidän maalintekopeli on liian heikkoa. Se ei riitä tässä liigassa. Meillä on näissä peleissä vielä liian pitkä matka maalin tappiosta maalin voittoon. Tärkeintä meidän on nyt saada maalintekopeliimme samanlaista rentoutta kuin mitä illan vastustajalla Ilveksellä on, Selin totesi.

Ilveksen avainpelaajista maalivahti Hannu Toivonen oli sivussa flunssan takia. Sivussa olivat myös puolustajat Matt Nickerson (perhesyyt) ja Troy Milam (aivotärähdys).