Syytön liigatähti sotkettiin huume-epäilyyn - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Syytön liigatähti sotkettiin huume-epäilyyn

Nelosen uutisten mukaan Tampereen huumepoliisi epäili keväällä 2006 NHL-kiekkoilija Ville Niemistä huumekaupan rahoittamisesta.

26.11.2009 0:59

Poliisi totesi kiekkotähden kuitenkin syyttömäksi, eikä häntä syytetty oikeudessa.

Nieminen oli siirtänyt kaverinsa tilille muutamassa erässä 34 000 euroa. Rahat lainannut mies kärähti sittemmin huumebisneksistä.

Suosikkiravintolassa portsarina toiminut nyrkkeilijä tuomittiin lokakuussa 2006 Tampereen käräjäoikeudessa 1 vuoden 4 kuukauden ehdolliseen vankeuteen 10 gramman kokaiinierän käyttämisestä. Syyttäjä syytti 30:sta grammasta, mutta oikeus katsoi, että näyttö riitti kymmeneen grammaan.

Poliisi pidätti portsarin huhtikuussa 2006. Tuolloin hänen hallustaan löytyi 42,5 grammaa kokaiinia. Vähän aikaisemmin mies oli lainannut San Josessa pelanneelta NHL-kiekkoilija Ville Niemiseltä 20000 euroa. Poliisi epäili, että Ville Nieminen on sekaantunut huumekaupan rahoitukseen.

Kun Ville Nieminen kesällä 2006 kotiutui Yhdysvalloista, poliisi otti hänet kuulusteluun. Tuolloin Nieminen kertoi, että portsarille lainatut rahat oli tarkoitettu yhteisten autokauppojen rahoittamiseen.

Poliisi totesi tutkinnan jälkeen, että Niemistä ei ole syytä epäillä rikoksesta.

- Kyllä se oli aika järkytys, kun Suomeen palasi kesällä 2006 ja seuraavana päivänä soitettiin ja pyydettiin kuulusteluihin. Rupesi selviämään, että mitä täällä on Suomessa tapahtunut sillä välillä, kun on ollut poissa, Nieminen kertoi Nelosen uutisille.

Ville Nieminen painotti Nelosen uutisille, että portsarille lainatut rahat liittyivät yhteisiin autokauppoihin. Miehet olivat tuoneet Suomeen viisi Hummer-autoa, ja Ville Niemisen mukaan rahansiirrot liittyivät näihin autokauppoihin.

Tamperelaisten ja kansainvälistenkin urheilupiirien hyvin tuntema nyrkkeilijä-portsari oli katuvaista poikaa, kun hän oli kokaiinista tuomiolla lokakuussa 2006. Hän kertoi lopettaneensa kokaiinin käytön sen jälkeen, kun hän oli jäänyt aineista kiinni saman vuoden huhtikuussa.

- Hölmöilyt on hölmöilty, mies kertoi oikeudessa.

Kovin pitkään lupaus ei pitänyt. Viime kesänä sama mies oli tuomiolla osallisuudesta peräti kilon kokaiinierän tuontiin Tampereelle. Kaiken kaikkiaan syytteessä oli viisi henkilöä, osa ulkomaalaistaustaisia. Syytteen mukaan porukka oli tuonut, välittänyt ja käyttänyt huumetta. Syyttäjä vaati tekijöiltä 100 000 euroa korvausta laittomasta hyödystä.

Nyrkkeilymestari tuomittiin tässä jutussa kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen viime heinäkuussa. Tätä tuomiota hän on parhaillaan kärsimässä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?