Jääkiekko

KalPan maalivahti Mika Järvinen teki maalin!

Julkaistu: , Päivitetty:

SM-liigaottelun Lukko-KalPa erikoisuutena oli KalPan maalivahdin Mika Järvisen tekemä maali. Kyseessä oli SM-liigahistorian ensimmäinen maalivahdin tekemä maali. KalPa voitti ottelun 4-2.

KalPan pari viikkoa sitten 20 vuotta täyttänyt Järvinen nappasi Lukon laukauksen kiinni ottelun viimeisellä minuutilla, kun Lukko haki vimmatusti tasoitusta kuudella neljää vastaan. Järvinen ei sulkenutkaan torjumaansa laukausta, vaan pudotti kiekon jäähän ja vippasi mailallaan korkean kaarikiekon kohti Lukon maalia.

Kiekko lipui tyhjään Lukon maaliin aivan keskelle ajassa 59.17 ja varmisti KalPan 4-2-voiton.

- En oikein tajunnut, että tein maalin, enkä tajua sitä kunnolla vieläkään, hämmentynyt Järvinen sanoi heti pelin jälkeen.

- Rehellisesti sanoen ajattelin vain, että saisi purettua kiekon pois alueelta, Järvinen jatkoi.

Äijänsuo on Mika Järviselle muutenkin mieluinen paikka pelata, sillä hän torjui viime vuonna juuri Raumalla uransa ensimmäisen voiton. Identtistä torstaiseen oli se, että ottelu televisioitiin tuolloinkin suorana.

Järvisen mukaan KalPan hyvät otteet liigassa johtuvat siitä, että joukkue pelaa illasta toiseen omilla vahvuuksillaan eli liike on aggressiivista ja puolustuspeli tiivistä.

- Me menemme joka peliin pitämään hauskaa, tekemään omaa juttuamme, tiivisti Järvinen.

KalPa oli Lukkoa yhden ratkaisevan askeleen edellä nimenomaan aggressiivisessa liikkeessä. Lukon taktiikkana oli ottaa vastustajalta vauhti pois kovilla taklauksilla, mutta liukkaat kuopiolaiset yksinkertaisesti luistelivat alta pois.

- Kaveri oli alusta lähtien kaikessa vähän terävämpi ja valmiimpi. Me jäimme jälkeen erityisesti kiekollisessa pelissä, Lukon päävalmentaja Rauli Urama harmitteli.

Lukon uusin vahvistus, Venäjältä tullut amerikkalaispuolustaja Jeff Jillson oli mukana vielä lämmittelyssä, mutta ottelussa häntä ei nähty. Selitys oli siinä, ettei miehen pelilupa-asioita saatu ajoissa kuntoon.