Tappara-luotsilta sammui valmentamisen liekki

Julkaistu:

Jos valmentamisen liekki sammuu ja työkalut ovat hukassa, niin silloin ei ole edellytyksiä toimia jääkiekon SM-liigassa liigajoukkueen päävalmentajana.

Näin ajattelee 39-vuotias Mikko Saarinen, joka vastuuvalmentajana luotsasi Tapparan seitsemänneksi liigassa. Saarisen pestin tamperelaisseuran päävalmentajana piti päättyä vasta ensi keväänä, mutta hän luopui tehtävästä jo nyt.

- Ratkaisuni perustuu työperäisiin syihin. Valmentamisen liekki ei syttynyt tauon jälkeen uudelleen.

- Jos liekki ei syty, niin syyllistyy itsensä, pelaajien ja koko organisaation pettämiseen jatkamalla valmentamista, Saarinen kertoi keskiviikkona.

Saarinen korostaa, että ratkaisu ei liity pelaajistossa tapahtuviin muutoksiin.

- En vain nyt löytänyt valmennusfilosofiani punaista lankaa uudelleen, kun valmistautuminen uuteen kauteen oli käsillä.

Liigajoukkueen vastuuvalmentajana kaksi kautta toimineelle Saariselle Tapparan jääminen seitsemänneksi oli karvas pettymys.

Vaikka valmentamisen liekki ei juuri nyt lepata, niin Saarisen matka valmentajana jatkunee.

- Nyt tuli vain yksi polku kuljettua loppuun. Kun jossain päin Suomea taas elokuussa aletaan lyödä kiekkoa päätyyn, niin mieleen tulee varmasti ajatus, että tuolla voisi itsekin olla mukana. Kun Aleksandr Barkov siirtyy kirvesrintojen valmennustiimistä Venäjälle, niin kakkosvalmentajan paikan täyttää Sami Hirvonen. Hirvonen on toiminut kaksi viime kautta Mestiksessä pelaavan Lempäälän Kisan päävalmentajana.

Tapparan maalivahtivalmentajana toimii ensi kaudella Petri Tuononen. Jokereista tullut Tuononen on ollut pitkään eri juniorimaajoukkueiden maalivahtivalmentajana.

Tappara on solminut kolmen vuoden jatkosopimuksen puolustaja Juha Leimun, 27, kanssa. Myös hyökkääjä Steve Guolla, 37, jatkaa ensi kaudella kirvesrinnoissa.