Jääkiekko

Venäjä voitti Helsingin jääkiekkoturnauksen

Julkaistu: , Päivitetty:

Venäjän jääkiekkomaajoukkue löi sunnuntaina Helsingin Areenassa Tshekin voittomaalikilpailun turvin 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0). Tuloksen tuomat kaksi pistettä varmistivat Venäjälle Leijonien isännöimän turnauksen voiton jo kolmannen kerran peräkkäin.

Jatkoajan jälkeisessä maalintekokilvassa Venäjältä onnistuivat Danis Zaripov ja Anton But, joiden viimeistelyä maalivahti Miroslav Kopriva ei pystynyt estämään. Venäjän vahti Konstantin Barulin taas torjui varmasti Tshekin Jakub Klepisin ja Jan Marekin yritykset varmasti.

Kolmen erän tahkoaminen maalitta maajoukkuetasolla ei ole tavatonta. Suomen MM-turnauksessa 1982 Neuvostoliitto ja Tshekkoslovakia nuhjasivat kohuottelussa maalittomaan tasapeliin, mikä tiesi Kanadan jäämistä pronssille.

Tshekillä oli Venäjä-ottelussa riittävästi panosta, sillä kolmen pisteen arvoinen voitto olisi puolestaan tiennyt sille harvinaista turnausvoittoa. Tshekki ei ole kertaakaan yltänyt Suomen isännöimän epävirallisen EM-sarjan turnauksen ykköseksi.

- Olimme ensimmäisessä erässä vaisuja, mutta paransimme toiseen ja kolmanteen erään. Syyn taustalta löytyy se, että lauantaina meillä oli ilta- ja nyt päiväottelu, Venäjän vastuuvalmentaja Vjatheslav Bykov kertoi.

- Päätavoitteemme oli turnausvoitto ja sen me saavutimme. Kiitos siitä pelaajille, Bykov kehui.

Tshekki alussa pirteä

Tshekin päävalmentaja Vladimir Ruzicka ilmaisi hänkin, että turnaus palveli myös hyvin hänen joukkuettaan.

- Olen tyytyväinen joukkueen panokseen, mutta töitä on paljon edessä. Olemme kuitenkin hyvällä tiellä, MM-turnaukseen on aikaa vielä noin puoli vuotta, Ruzicka tiivisti.

Aivan pelin alussa Tshekki esiintyi pirteämmin ja sai luotua useita nopeita hyökkäyksiä. Venäjä kohensi peliään avauserän lopussa. Yhdeksän kaksiminuuttisen rikkomalla toisella jaksolla peli jurrasi pitkään kuin paikoillaan, sillä molemmat joukkueet pystyivät estämään toista pääsemästä maalin edustalle maalipaikkoihin.

Pillit soivat

Mittelön puolivälin jälkeen Tshekille koitti ylivoimalla oiva mahdollisuus johtomaalin tekemiseen. Venäjä pelasi reilun minuutin kahden miehen alivoimalla, jonka se pystyi kuolettamaan vahvan puolustuspelaamisen ja maalivahti Barulinin torjuntojen avulla.

Kamppailun erotuomaroi suomalaiskaksikko Aleksi Rantala-Jyri Rönn, joka käytti pillejään tarkasti ja jopa herkästi. Jäähyaition ovi avattiin kahdessa ensimmäisessä erässä Venäjän jäähyn merkiksi seitsemän ja Tshekin rangaistuksen takia kuusi kertaa. Kolmannella jaksolla vain Tshekin Josef Vasicek pääsi jäähytilastoon.

Venäjä selvitti ottelussa toisenkin kiperän alivoimatilanteen, sillä jatkoajalla sen pelaajakolmikot Barulinin tuella pelasivat väkevän alivoiman kuolettamalla Vitali Proshkinin kaksiminuuttisen.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.