Jari Kurri tyytyväinen Buffalon ja Toronton suomalaisiin

Julkaistu:

NHL-kiertueensa aloittanut Suomen maajoukkueen manageri Jari Kurri antoi puhtaat paperit Buffalon ja Toronton suomalaispelaajille Air Canada Centren katsomossa. Buffalo otti vierasvoiton 4-1.

Kurri ja joukkueenjohtaja Timo Jutila aloittivat kahden viikon ja yhdeksän ottelun kiertueen Torontosta. Vanhat pelimiehet ovat katsastamassa pelaajia kevään MM-kisoihin ja ensi talven Vancouverin olympiaturnaukseen.

Toronton maalivahti Vesa Toskala oli lepovuorossa, mutta Kurri näki tositoimissa Niklas Hagmanin sekä Buffalon pakit Teppo Nummisen ja Toni Lydmanin.

- Hagman oli pirteä ja erottui selvästi Toronton joukkueesta. Lydman pelaa vahvaa ja fyysistä peliä. Nummisen rauhallisuuden ja hyvän sijoittumisen kaikki tuntevat, Kurri tiivisti.

- Ei suomalaisten aikanaan tarvitse hävetä illan esityksiään.

Kurri ei vielä suostunut spekuloimaan mahdollisilla Vancouverin kokoonpanoilla. Jos Numminen jatkaa pelaamista ensi kaudella, on hyvin todennäköistä, että koko kolmikko pelaa vuoden päästä olympiakaukalossa.

Tänä vuonna maajoukkueen johto on levittänyt lonkeronsa ulottuvammin, sillä päävalmentaja Jukka Jalonen kiertää eri peleissä. Kurri pitää perinteistä Pohjois-Amerikan kiertuetta tärkeänä osana maajoukkueen kokoamisprosessia.

- Meillä on hyviä kokemuksia näistä matkoista. Saamme vähän informaatiota missä mennään. On se kuitenkin erilaista jutella pelaajien kanssa kasvotusten kuin puhelimen välityksellä, Kurri sanoi.

- Pelejä on hyvä nähdä paikan päällä, vaikka ei yksittäinen peli tietenkään kerro koko totuutta.

Kurri tapasi hallin käytävillä muun muassa Edmontonin ajan joukkuekaverinsa Steve Smithin.

- Kyllä näissä halleissa aika paljon tuttuja pyörii. Sitäkin kautta saa imuroitua vähän kaikenlaista tietoa.

Lydman ja Numminen olivat voiton ratkettua suorastaan hilpeällä tuulella ja supattelivat pukukopin penkillä kuin pikkupojat.

- Haastattele vaan meitä samalla, ettei kallis nauhuri kulu, Lydman piruili.

- Ai, olivatko Kurri ja Jutila täällä? Olisi pitänyt sitten pelata paremmin. No, ei tullut ainakaan paineita, Numminen säesti.

Joko maajoukkueen johdolta on tullut painetta, että hänen pitäisi jatkaa vielä pelaamista ensi kauteen ja Vancouveriin asti?

- Ai, Tonilleko puhut, Numminen väisti ovelasti suomalaista kiekkoväkeä askarruttavan kysymyksen.

Vakavoiduttuaan Numminen antoi tunnustusta nykyiselle maajoukkueen johdolle.

- Yhteydenpito pelaajiin toimii hyvin. Voi johtua siitäkin, että maajoukkueessa on nyt vanhoja pelimiehiä, Numminen kehui.

Hagman on kärsinyt viime päivinä flunssasta, mutta sitä ei hänen otteistaan huomannut. Yhden syöttöpisteen saanut laituri oli jälleen kerran Toronton valopilkku.

- Ei tämä mikään spektaakkeli ollut, mutta maltoimme pelata yksinkertaisesti ja saimme voiton. Toronto yritti tulla lopussa, mutta ihan hyvin peli pysyi näpeissä, kaksi kahden minuutin rangaistusta ottanut Lydman summasi.