Detroitin voitto kuumensi Teemu Selänteen

Julkaistu:

Anaheimin Teemu Selänne on käynyt harvoin niin lämpinänä kuin Stanley Cupin toisen kierroksen ensimmäisen pelin jälkeen Detroitissa. Anaheim hävisi Selänteen maalista huolimatta 3-2. Sähköinen peli saattaa poikia vielä pelikieltoja jälkeenpäin.

Kun loppusummeri oli soinut, Selänne hiihti vielä pitkään tuomareiden perässä. Hockey Night in Canadan selostajatkin totesivat, ettei Selänne yleensä tulistu niin paljon. Detroitin Henrik Zetterberg liukui mukaan keskusteluun, mutta Selänne tönäisi ruotsalaisen kiukkuisena sivuun.

Selänne, 38, tietää varsin hyvin, että jokainen peli on nyt tärkeä. Pelivuosia ei ole enää monta jäljellä. Selänteellä ei ole enää monta mahdollisuutta uusia Stanley Cupia.

Selänne ei voinut sulattaa Detroitin Nicklas Lidströmin viimeisellä minuutilla tekemää voittomaalia, joka oli ainakin lähellä maalivahdin estämistä. Johan Franzenin luistin osui maalivahti Jonas Hillerin patjaan.

NHL:n maalivahdin estämissäännöt ovat erittäin tiukat. Pelkkä maalivahtiin hipaisu saattaa riittää kahden minuutin rangaistukseen.

Selännettä ei paljon lohduttanut, että hän vei ylivoimalla Anaheimin 2-1-johtoon. Ryan Getzlafin napakka syöttö löysi Selänteen, joka laukoi suoraan syötöstä kiekon Chris Osgoodin maalin kattoon.

Selänne oli muutenkin aktiivisella pelipäällä, sillä hän laukoi viisi kertaa kohti Detroitin maalia.

- Katsokaa miten nopeasti hän luistelee. Selänteen pelissä hänen nopeutensa on avaintekijä. Uskomatonta peliä, hehkutti Hockey Night in Canadan kommentaattori Kelly Hrudey Selänteen suoritusta.

Otteluun tuli sähköä jo ensimmäisessä erässä. Anaheimin Mike Brown taklasi täysin puskista Jiri Hudleria, joka lähti verta valuen pukukopin puolelle. Hudler antoi rystysyötön omalla siniviivalla ja jäi katselemaan oman syöttönsä perään. Brown pääsi iskemään täysin näkökentän ulkopuolelta.

Brown sai taklauksesta viiden minuutin jäähyn ja pelirangaistuksen. Taklauksesta saattaa kuitenkin tulla pelikieltoa jälkeenpäin. Washingtonin Donald Brashear sai juuri vastaavasta taklauksesta viiden ottelun pelikiellon. Erona oli ainakin se, että Blair Betts joutui jättämään pelin kesken. Hudler palasi paikkailun jälkeen kaukaloon.

- Minusta se oli likainen temppu, Detroitin valmentaja Mike Babcock puolusti omiaan.

- Se oli puhdasta taklaus, jossa ei käytetty kyynärpäätä. Kontaktit ovat sallittuja jääkiekkoilussa, kuului Anaheimin valmentaja Randy Carlylen versio.

Detroit joutui lähtemään otteluun ilman loukkaantunutta kakkospakki Brian Rafalskia. Chris Chelios, 47, pääsi kokoonpanoon, mutta paikan Lidströmin vierellä otti ruotsalaistulokas Jonathan Ericksson, joka selviytyi tehtävästään kunnialla. Isokokoinen puolustaja selätti tappelussa Corey Perryn.

Pelin sankari oli kuitenkin Ericssonin maanmies ja esikuva Lidström, joka nousi ratkaisijan saappaisiin 50 sekuntia ennen loppua. Hän vei jo aiemmin Red Wingsin 2-1-johtoon. - Hän on niin tyyni kaukalossa. Kokemus puhuu puolestaan. Ihoni menee kananlihalle, Ericsson ihasteli Lidströmin suoritusta.