Jääkiekko

Venäjä sai kuin saikin Jevgeni Nabokovin

Julkaistu:

Venäjä voi huokaista helpotuksesta, San Josen NHL-maalivahti Jevgeni Nabokov on vahvistanut osallistuvansa MM-turnaukseen.

Venäjän maalivahtiongelmat jääkiekon MM-turnauksessa ovat historiaa. 32-vuotias Nabokov saapuu Quebeciin torstaina ja ottaa ykkösmaalivahdin paikan.

Nabokovin tulo poistaa viimeisenkin kysymysmerkin Venäjän menestymisessä. Venäjällä on huippuluokan kenttäpelaajat, mutta maalivahtipeliä pidettiin yleisesti Venäjän heikkona lenkkinä MM-turnauksessa. Heikko lenkki poistui, kun kahdeksan viime kautta San Josessa torjunut Nabokov lupautui kisoihin.

32-vuotias Nabokov torjuu vasta ensimmäisissä MM-kisoissaan. Nabokov on synnyinmaansa Kazakstanin riveissä pelannut yhdet alle 20-vuotiaiden MM-kisat, mutta on sittemmin saanut Kansainväliseltä jääkiekkoliitolta IIHF:ltä luvan edustaa Venäjää. Nabokovin toistaiseksi ainoa esiintyminen Venäjän maajoukkuepaidassa tapahtui Torinon talviolympialaisissa helmikuussa 2006.

Venäjälle jäi sunnuntain Tshekki-pelin jälkeen vain yksi terve maalivahti, alun perin kolmosmaalivahtina kisoihin lähtenyt Mihail Birjukov, kun sekä Aleksander Jeremenko että Semen Varlamov loukkaantuivat.

Nabokovin lisäksi Venäjä saa joukkueeseensa kaksi huippupuolustajaa: New York Rangersin Fedor Tjutinin ja Montrealin Andrei Markovin.

Markov on pelannut neljissä MM-kisoissa, ja 29-vuotias pakki valittiin viime vuonna Moskovassa MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi. Tjutin on mukana MM-kisoissa ensimmäistä kertaa.