Jääkiekko

TPS sai kokea Ässien vireen

Julkaistu: , Päivitetty:

Jääkiekon SM-liigassa pelaavan Ässien valmentaja Alpo Suhonen totesi torstain Pelicans-ottelun jälkeen, että joukkue opettelee voittamisen kulttuuria. Opiskelu jatkui varsin tehokkaasti myös Porin päivänä lauantaina.

Ässät kaatoi TPS:n selkein numeroin 4-0 ja on nyt kolmen ottelun voittoputkessa.

- Jos voitimme Pelicansin vähän onnellakin, niin nyt me ansaitsimme ilman muuta kolme pistettä. Kolme voittoa viikossa. Se on meille kova juttu, totesi Suhonen.

Ässät oli vastustajaa edellä lähes kaikessa, liikkeessä, puolustuspelissä ja etenkin viimeistelyssä. TPS:lla oli omat hetkensä, mutta maalintuntumassa ei tehoja löytynyt.

Tuomo Karjalainen Ässien maalissa torjui nollapelin ja joutui koville oikeastaan vain avauserässä, kun Ville Uusitalolle tuomittiin kolme rangaistusta putkeen. Ässien nopeat lähdöt hyökkäyksiin olivat myrkkyä turkulaisille.

- Ässät pelasi hienoa jääkiekkoa, Se on pakko tunnustaa. Kyllä mekin taisteltiin, mutta kiekollinen pelimme oli tuskallista, myönsi TPS:n valmentaja Hannu Virta.

Ässien puolustuspelaaminen on kauden avausottelun (Lukko) jälkeen ollut yllättävän hyvää. Etenkin alivoimapeli on toiminut, sillä porilaisille on tehty vain yksi ylivoimamaali.Ässien voima oli TPS-kaadossa puolustuspelin ohella myös se, että kaikki neljä ketjua pystyvät rakentamaan maalipaikkoja.

Marko Kivenmäki teki vihdoin kauden ensimmäisen maalinsa päästyään Markku Tähtisen syötöstä karkuun. Maaliin merkittiin syöttöpiste myös Karjalaiselle. Aki Keinänen avasi maalisaldonsa liigassa, ja Teemu Virkkunen on selkeästi palaamassa entiselle tasolleen.