Jääkiekko

Karsintakliimaksi: IS Urheilun eräanalyysi osa 2

Julkaistu:

Ei mitään uutta länsirintamalta. Ässien ja Sportin seitsemäs karsintaottelu näytti toisessa erässä tasan siltä, miltä koko sarjan olisi periaatteessa pitänyt näyttää: liigaseuraa liidaa kaikella osaamisellaan ja Mestis-miehistö pynnää ja pynnää, mutta ei lopulta hitaampana ja taitamattomana kerta kaikkiaan ole kykeneväinen pysymään pelissä mukana.

Asetelma ei oleellisesti muuttunut ensimmäisen erän tapahtumista, vaikka aivan erän alussa tosin näytti vielä siltä, että Sport tulee hyvällä jalalla otteluun mukaan - tai paremminkin niin, että kuten edellisen ottelun viimeisillä minuuteilla, Ässät päästää Sportin uudelleen peliin mukaan. Vaasalaisten hetkellinen pullistelu poiki aikaisen ylivoiman, mutta siitä tulikin porilaisten momentum.

Sport sössi Erik Rasmussenin alivoimalla läpiajoon. Sen kuitenkin hoiti Jaakko Suomalainen, mutta irtokiekossa oli ensimmäisenä Derek Damon, joka hoiti limpun katiskaan.

Tasakentällisin pelatessa kokenut Toni Sihvonen johtaa ainoata Sport-vitjaa, joka edes ajoittain saa pelillisen paineen Ässien puolustusalueelle. Minkäänlaista hätää porilaisilla ei kuitenkaan kahdessa erässä ole ollut. Ässien selvästi parantunut liike ajaa Sportin hyökkäykset laitoja myöten kohti kulmia, eikä hyvässä vireessä olevaa Eero Kilpeläistä ohiteta niillä Sportin viljelemillä hätäisillä laukauksilla heti sinisen jälkeen.

Tällä hetkellä on helppo sanoa, että mikäli Ässät olisi pelannut samanlaisella intensiteetillä kaikissa aiemmissa otteluissa, karsintasarjaa ei olisi ehditty sen kummemmin edes hehkutella. Porissa olisi oltu lomalla jo tovi - liigapaikka turvallisesti takataskussa.

Ennuste (jep, viilasin maaliarviota, pitää reagoida nähkääs): Kun Sportin kiima ei tänään purrut, joukkue alkaa Juhani Tammisen motivointikyvyistä huolimatta olla hyytynyt. Ässät pitää liigapaikkansa maalein 5-0.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.