Valtteri Filppula tarjoili Detroitille jatkoaikavoiton

Julkaistu:

Detroit voitti lännen konferenssifinaaleissa toisenkin kotiottelunsa, kun se pesi Chicagon jatkoajalla 3-2. Mikael Samuelssonin voittomaali syntyi Valtteri Filppulan oivallisesta syötöstä.

Detroit pääsi jatkoajalla maukkaaseen ylivoimahyökkäykseen, kun puolustaja Brian Campbell kaatui hyökkäysalueella ja menetti kiekon. Jiri Hudler passasi kiekon Filppulalle, joka pääsi etenemään oikealta. Hän löysi Samuelssonin, joka pääsi rightin miehenä vetämään suoraan syötöstä ohi Nikolai Habibulinin.

Samuelsson teki voittomaalin niin ikään 5-2 päättyneessä ensimmäisessä konferenssifinaalissa.

Filppula ei ole vielä itse osunut maaliin näissä pudotuspeleissä, mutta hän on silti ollut monella tavalla hyödyllinen joukkueelle. Syöttöjä on kerääntynyt jo yhdeksän.

Detroit on porskuttamassa vastustamattomasti jälleen finaaliin. Seuraavaksi Chicago pääsee tosin oman kotiyleisönsä eteen, mikä tuo varmasti lisäpotkua. Kolmas konferenssifinaali pelataan perjantaina.

Tappio oli Chicagolle sydäntäsärkevä, sillä nuori ja innokas Blackhawks taisteli ja antoi kaikkensa jäälle.

Chicago painoi kolmannessa erässä pelin väkisin Detroitin päätyyn, kun se oli 2-1-tappiolla. Painostus toi tulosta, kun Jonathan Toews ohjasi maalin edestä tasoituksen. Chicagolle antaa toivoa, että sen kapteeni Jonathan Toews pääsi vaisun ensimmäisen ottelun jälkeen paremmin vauhtiin. Toews teki Chicagon avausmaalin Detroitin puolustaja Jonathan Ericssonin jalan kautta.

Avauspelissä ilman kuteja jäänyt Patrick Kane sai jo kolme laukausta maalia kohti, mutta hän ei tunnu vieläkään viihtyvän Detroitin kovassa puolustusprässissä. Kane jäi taas omassa pelissään miinuksen puolelle (-2).

Detroitin tähti Pavel Datsjuk on tehnyt pudotuspeleissä vasta yhden maalin, mutta ratkaisijoita tuntuu löytyvän taustalta. Kovan vireen löytänyt Dan Cleary ratkaisi Anaheim-sarjan ja teki ensimäisessä Chicago-ottelussa kaksi maalia. Toisessa pelissä Chicagoa vastaan hän vei Detroitin 2-1-johtoon läpiajosta.

Stanley Cupissa on tällä kaudella pelattu 14 jatkoaikaa. Niistä peräti 13 on ratkennut ensimmäisessä jatkoerässä.