Jääkiekko

Kanadan McClement kehui Suomen rynnistystä

Julkaistu:

Hyökkääjä Jay McClement alkoi uskoa Kanadan maailmanmestaruuteen vasta kun joukkueen tähdeksi jääkiekon MM-turnauksessa Moskovassa noussut Rick Nash iski 4-2-osuman loppuottelussa Suomea vastaan.

- Se on upeimpia maaleja, mitä olen koskaan nähnyt. Vasta se osuma käänsi ottelua ratkaisevasti meille, MM-turnauksessa tehot 2+2 kerännyt McClement totesi.

Voittomaaliksi jäänyt Nashin osuma syntyi ajassa 58.54 ja katkaisi Leijonien koko kolmannen erän kestäneen mainion rynnistyksen. Suomalaisten kova yritys keräsi kiitosta NHL:n St. Louis Bluesin hyökkääjältä, joka kokosi hänen osaltaan jo päättyneellä NHL-kaudella tehot 8+28.

- Me saimme otteluun upean alun, mutta Suomelle täytyy antaa tunnustusta siitä, että he tulivat todella kovaa kamppailun lopussa, McClement totesi.

McClement tunnetaan hyvänä puolustavana hyökkääjänä. MM-turnauksessakin hän uurasti niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Hänen mukaansa Kanada ei aliarvioinut Suomea vastustajana, vaikka odottikin loppuotteluun kentän toiseen päätyyn turnauksen isäntäjoukkuetta Venäjää.

- Tiesimme ennalta, että tästä tulee kova taistelu myös fyysisesti, McClement totesi.