IS:n etusivu tarjoaa nyt enemmän kiinnostavaa luettavaa - Info - Ilta-Sanomat

IS:n etusivu tarjoaa nyt enemmän kiinnostavaa luettavaa

Löydät uudelta etusivulta paremmin toimituksen tärkeät uutiset ja mielenkiintoiset sisällöt.

1.1.2019 10:25

Ilta-Sanomien uusi etusivu yhdistää toimituksen valitsemat, päivän polttavimmat ja tärkeimmät uutiset henkilökohtaisen suosittelun kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että Ilta-Sanomien lukija saa entistä paremmin oman käytön ja mieltymyksien mukaista sisältöä uutisvirtaansa.

Suosittelun suurin hyöty on se, että etusivu huomioi lukijoiden erilaisen käyttöaktiivisuuden: useita kertoja päivässä IS:n palvelussa käyville näytetään uutta luettavaa ja toisaalta palvelussa harvemmin käyvien kohdalla varmistetaan, että tärkeät ja kiinnostavat uutiset eivät mene ohi.

Haluamme myös varmistaa, että kiinnostavat aiheet löytävät tiensä etusivulle, eivätkä huku Ilta-Sanomien osioiden uumeniin. Julkaisemmehan päivittäin lähes 200 juttua!

Erona moniin muihin uutispalveluiden suositteluihin on se, ettei lukijoiden tarvitse aktiivisesti valita seurattavia aiheita. Sen sijaan Ilta-Sanomien etusivu havainnoi milloin ja millainen sisältö lukijaa kiinnostaa ja oppii ajan kanssa yhä paremmaksi suosittelijaksi.

Etusivun vankkana perustana on aina ja edelleen Ilta-Sanomien toimituksen työ ja journalistiset valinnat. Toimitus valikoi päivän tärkeimmät ja kiinnostavimmat artikkelit, jotka toimivat suosittelun pohjana ja näkyvät etusivulla korostetusti. Siten varmistetaan, että lukija löytää sivustolta aina yhteiskunnallisesti tärkeät ja yleisesti merkitykselliset aiheet.

Tärkeimpien uutisten huomioimisen jälkeen etusivu mukautuu automaattisesti ja tarjoaa kiinnostavaa sisältöä kullekin Ilta-Sanomien lukijalle. Suosittelu perustuu siihen, millaisia sisältöjä kultakin laitteelta on milloinkin katsottu. Lukijalle näytetään vähemmän sellaista sisältöä, jonka hän on jo lukenut. Erityisesti huomioidaan lukijan edellisen käynnin jälkeen ilmestyneet artikkelit ja varmistetaan, että tarjolla on tuoretta ja merkityksellistä sisältöä – juuri sinulle.

Yhtenä tärkeimmistä Ilta-Sanomien henkilökohtaisen suosittelun periaatteista on taata, ettei lukijan uutisvirta kavennu sisältämään vain muutamia aihealueita. Käyttäjän sisältömieltymysten painottamisen lisäksi suositellaan sopivasti myös yleisesti tärkeitä, yllättäviä ja kiinnostavia uutisia.

Alla oleva esimerkki kuvaa kahden eri IS:n lukijan näkymää etusivusta, jossa uutisten järjestys määräytyy niihin vaikuttavien pääperiaatteiden kautta.

Uuden etusivun toimintaperiaatteet kahden eri lukijan näkökulmasta

Luitko jo nämä?