Ilta-Sanomien keskustelu- ja kommentointisäännöt - Info - Ilta-Sanomat

Ilta-Sanomien keskustelu- ja kommentointisäännöt

Toivomme, että kaikki viihtyisivät Ilta-Sanomien artikkelien kommenttien parissa. Kaikenlaiset mielipiteet ja väittely on sallittua ja jopa toivottua, kunhan muistat noudattaa seuraavia ohjeita osallistuessasi keskusteluun.

19.2.2014 10:24 | Päivitetty 2.11.2010 20:29
  1. Kirjoita napakasti ja muotoile viestisi niin, että se on helposti luettavissa.  Yhden kommentin maksimipituus on tuhat merkkiä. 

  2. Emme hyväksy sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen liittyviä asiattomia viestejä. 

  3. Pysyttele aiheessa, mutta älä jankuta. 

  4. Kunnioita tekijänoikeuksia. Voit toki siteerata toisia, mutta muista mainita alkuperäinen tekijä.

  5. Suojaa toisten yksityisyyttä. Keskustelussa ei julkaista arkaluonteisia, kenenkään yksityiselämään kuuluvia asioita. 

  6. Älä kiroile. Emme julkaise kommentteja, joissa on rumia sanoja. Älä myöskään huuda, eli älä käytä ISOJA KIRJAIMIA.

  7. Julkaisemme linkkejä muihin palveluihin harkitusti.

Jos viestiäsi ei julkaista, syy löytyy useimmiten yllä olevien ohjeiden noudattamatta jättämisestä. Viestin hylkääminen perustuu kuitenkin aina kokonaisharkintaan, eikä jokaiselle hylkäykselle välttämättä ole osoitettavissa tähän listaan kirjattua perustelua.

Muista, että jokainen kirjoittaja on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa kirjoitustensa sisällöistä.

Jotta keskustelu pysyisi asiallisena, toimitus tarkistaa kaikki viestit ennen niiden julkaisua.

Kommentteja päivitetään ma-pe klo 8-23 ja la-su 9-22. Näinä aikoina jätetyt viestit julkaistaan mahdollisimman pian niiden lähettämisestä. Toivomme malttia, sillä ruuhka-aikana viive viestin julkaisulle voi pitkä. Iltaisin ja öisin jätetyt viestit jäävät jonoon odottamaan valvojien käsittelyä, ja ne julkaistaan seuraavana aamuna.

Artikkeleita voi pääsääntöisesti kommentoida 24 tunnin ajan artikkelin julkaisusta. IS voi myös sulkea keskustelun aiemmin tai jättää kommentointimahdollisuuden kokonaan avaamatta.

Kirjoituksia, kommentteja ja kuvia voidaan käsitellä, lyhentää ja julkaista myös Ilta-Sanomien verkkopalvelussa ja paperilehdessä.

Nimimerkin ja kommenttien poistaminen

Ilta-Sanomien artikkelien kommentit ovat osa verkkojulkaisua. Siksi kommentteja ei lähtökohtaisesti poisteta kuin poikkeustapauksissa.

Tietosuoja-asetus ja Sanoman tietosuojalauseke pätevät vain rajoitetusti toimituksellisessa kontekstissa. Kommentointi on toimituksellista sisältöä. Kommentoinnin yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitetta tai nimimerkkiä ei käytetä muuten kuin kommentoinnin yhteydessä. Ilta-Sanomien rekisteriseloste sisältää lisätietoja aiheesta.

Kirjautuminen ja nimimerkit

Haluamme kannustaa reiluun ja laadukkaaseen keskusteluun. Siksi kommentointi vaatii nykyisin kirjautumisen. Luo tunnus tai kirjaudu sisään, jotta voit valita nimimerkkisi, kommentoida ja arvioida muiden kommentteja. Valitsemasi nimimerkki on pysyvä eli sitä ei voi itse vaihtaa. Nimimerkiksi ei voi valita etunimeä + sukunimeä, sillä emme pysty varmentamaan niiden aitoutta.

Ilta-Sanomat ja sosiaalinen media

Ilta-Sanomien keskustelujen ohjeet koskevat myös Ilta-Sanomien sosiaalisten median palveluita.

IS:n sosiaalisen median palveluissa ei ole kommenttien tai viestien ennakkomoderointia. Ilta-Sanomilla on oikeus jälkikäteen poistaa kirjoitukset, viestit ja kuvat, jotka rikkovat IS:n keskustelun ohjeita.

Kommentoijien kannattaa muistaa myös palveluiden, kuten Facebookin, Twitterin, Instagramin ja Pinterestin, omat käyttöehdot ja –ohjeet.

Kirjoittaja on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa kirjoitustensa sisällöistä myös sosiaalisessa mediassa.

IS:n sosiaalisen median palveluihin tehtyjä kirjoituksia, kommentteja ja kuvia voidaan käsitellä, lyhentää ja julkaista myös Ilta-Sanomien verkkopalvelussa ja paperilehdessä.

Voit jättää palautetta Ilta-Sanomien verkkokeskustelusta ja sosiaalisesta mediasta palautelomakkeella.

Luitko jo nämä?