Info

Ilta-Sanomien keskustelu- ja kommentointisäännöt

Julkaistu:

Toivomme, että kaikki viihtyisivät Ilta-Sanomien artikkelien kommenttien parissa. Kaikenlaiset mielipiteet ja väittely on sallittua ja jopa toivottua, kunhan muistat noudattaa seuraavia ohjeita osallistuessasi keskusteluun.

 

 1. Kirjoita napakasti ja muotoile viestisi niin, että se on helposti luettavissa.  Yhden kommentin maksimipituus on tuhat merkkiä.
 2.  

 3. Emme hyväksy sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen liittyviä asiattomia viestejä.
 4.  

 5. Pysyttele aiheessa, mutta älä jankuta. 
 6.  

 7. Kunnioita tekijänoikeuksia. Voit toki siteerata toisia, mutta muista mainita alkuperäinen tekijä.
 8.  

 9. Esiinny vain yhdellä nimimerkillä per keskusteluketju. Älä omi muiden nimimerkkejä tai esiinny toisen henkilön nimellä keskustelussa.
 10.  

 11. Suojaa toisten yksityisyyttä. Keskustelussa ei julkaista arkaluonteisia, kenenkään yksityiselämään kuuluvia asioita.
 12.  

 13. Älä kiroile. Emme julkaise kommentteja, joissa on rumia sanoja. Älä myöskään huuda, eli älä käytä ISOJA KIRJAIMIA.
 14.  

 15. Julkaisemme linkkejä muihin palveluihin harkitusti.
Jos viestiäsi ei julkaista, syy löytyy useimmiten yllä olevien ohjeiden noudattamatta jättämisestä. Viestin hylkääminen perustuu kuitenkin aina kokonaisharkintaan, eikä jokaiselle hylkäykselle välttämättä ole osoitettavissa tähän listaan kirjattua perustelua.

Muista, että jokainen kirjoittaja on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa kirjoitustensa sisällöistä.

Jotta keskustelu pysyisi asiallisena, toimitus tarkistaa kaikki viestit ennen niiden julkaisua.

Kommentteja päivitetään ma-pe klo 8-23 ja la-su 9-22. Näinä aikoina jätetyt viestit julkaistaan mahdollisimman pian niiden lähettämisestä. Toivomme malttia sillä, ruuhka-aikana viive viestin julkaisulle voi pitkä. Iltaisin ja öisin jätetyt viestit jäävät jonoon odottamaan valvojien käsittelyä, ja ne julkaistaan seuraavana aamuna.

Artikkeleita voi pääsääntöisesti kommentoida 24 tunnin ajan artikkelin julkaisusta. IS voi myös sulkea keskustelun aiemmin tai jättää kommentointimahdollisuuden kokonaan avaamatta.

Kirjoituksia, kommentteja ja kuvia voidaan käsitellä, lyhentää ja julkaista myös Ilta-Sanomien verkkopalvelussa ja paperilehdessä.

Ilta-Sanomat ja sosiaalinen media


Ilta-Sanomien keskustelujen ohjeet koskevat myös Ilta-Sanomien sosiaalisten median palveluita.

IS:n sosiaalisen median palveluissa ei ole kommenttien tai viestien ennakkomoderointia. Ilta-Sanomilla on oikeus jälkikäteen poistaa kirjoitukset, viestit ja kuvat, jotka rikkovat IS:n keskustelun ohjeita.

Kommentoijien kannattaa muistaa myös palveluiden, kuten Facebookin, Twitterin, Instagramin ja Pinterestin, omat käyttöehdot ja –ohjeet.

Kirjoittaja on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa kirjoitustensa sisällöistä myös sosiaalisessa mediassa.

IS:n sosiaalisen median palveluihin tehtyjä kirjoituksia, kommentteja ja kuvia voidaan käsitellä, lyhentää ja julkaista myös Ilta-Sanomien verkkopalvelussa ja paperilehdessä.

Voit jättää palautetta Ilta-Sanomien verkkokeskustelusta ja sosiaalisesta mediasta palautelomakkeella.
Tuoreimmat Info
Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Dianan salskea veljenpoika varasti huomion kuninkaallisissa häissä – sinkku-Louis, 24, sai somen hurmokseen: ”Well, hello!”

 2. 2

  VR myy Bruce Oreckille osan kiistellystä konepaja-alueesta

 3. 3

  Maistelimme kesän uutuussiiderit – voittajasta ei jäänyt mitään epäselvyyttä

 4. 4

  Suomessa lomaileva tähtinäyttelijä heitti vaatteet päältään ja pelasti hukkuvan eläimen Kaivopuistossa – ”Minulla oli yksi mahdollisuus sukeltaa”

 5. 5

  Leipomo palaa ilmiliekeissä Kajaanin keskustassa

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

 2. 2

  Junamatkustaja ikuisti Pendolinon ikkunasta kanssamatkustajien järjettömän tempun Tampereella – VR: konduktööri oli vielä erikseen kieltänyt

 3. 3

  Miltä eri rintaliivit näyttävät avonaisen mekon alla? Testasimme nänniteipit ja 7 muuta mallia

 4. 4

  Tästä 16-vuotiaasta tytöstä tulee miljonääri ennen täysi-ikäisyyttä – sai lapsena ääniroolin, joka muutti hänen elämänsä: Elää hiljaiseloa maaseudulla

 5. 5

  Tunnettu hääkuvaaja ihmettelee Meghanin ja Harryn hääpotretin useita teknisiä virheitä: ”Olisi mielenkiintoista kuulla kuvaajan perustelut”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Nanna, 22, otti aurinkoa bikineissä pihalla, kun kuuli naapurin törkeän kommentin: ”Uppos aika syvälle”

 2. 2

  Intiimit keskustelut häähumusta julki: kuningatar ojensi tomerasti prinssi Philipiä – Meghanin ”lipsautus” pöyristyttää somessa

 3. 3

  Nuoripari luuli ostavansa 93 000 euron asunnon – ei ymmärtänyt yhtä kohtaa kauppakirjassa

 4. 4

  Mikael Jungner uskoo ymmärtävänsä, miksi Susanna Koski ohitti työttömän haasteen: ”Kuussa ei mene välttämättä kuin muutama sata euroa”

 5. 5

  Huomenna jyrisee: katso, mihin ukkonen iskee laajimmin

 6. Näytä lisää