Tuomarit Idols-Mitralle: ”Pidä pää kylmänä”

Tuomarit antavat ohjeita Idols-voittaja Mitra Kaislarannalle.

20.12.2013 4:05

21-vuotias oululainen Mitra Kaislaranta voitti eilen odotetusti MTV3-kanavalla esitetyn Idols-finaalin. Finaalissa Kaislarannalla oli vastassa 20-vuotias Joseph Miettinen.

Tuomarit hehkuttivat Mitran esityksiä vuolaasti, ja Mitran versiota Sannin kappaleesta Me ei olla enää me kehuttiin jopa alkuperäistä paremmaksi.

- Mitra on hemmetin hyvä laulaja. Hän hoiti kisapaineet hyvin, tulkintoihin tuli lisää syvyyttä, hänellä oli finaaleissa tiukka ote ja suoritukset olivat aina varmoja, tuomari Jone Nikula totesi finaalin jälkeen.

- Nyt on ollut vahvojen naisten, kuten Jenni Vartiaisen ja Chisun tapaisten laulajien aalto. Mitran on pidettävä pää kylmänä, että hän on se, joka sen tulevan levyn tekee, eikä vain joku tahansa nainen, joka on hyvä laulaja, Jone painotti.

Lauri Ylöstä viehätti erityisesti Mitran viehkeä etäisyys, jota hän ylläpitää esityksissään. Lauri toivoi, että Mitra pohtii nyt tarkkaan, millaisen levyn hän haluaa tehdä.

- Toivon, että Mitra määrittelee tarkasti sen, mitä hän haluaa, eikä aloita millään cover-biiseillä, kuten viimevuotinen voittaja, Lauri totesi.

- Mitra on vahva persoona, joka on ikänsä puolesta jo nähnyt ja kokenut vähän maailmaakin. Hänen pitää avata suunsa levy-yhtiössä ja sanoa ääneen hölmöimmätkin ideansa. Hänhän on tässä se tähti – ei levy-yhtiö, Lauri jatkoi.

Sini Sabotage näki Mitrassa jopa hieman ruotsalaista euroviisuvoittajaa Loreenia, ja suomalaisista eniten tulee mieleen Anna Puu.

- Kun Mitralla on teknisesti noin loistava ääni, hän voi tehdä sen kanssa mitä vaan. Näkisin hänen tekevän myös jotain konemusiikkia – se on nyt niin in.

Jussi69 puolestaan tykkäsi Mitran tunnelmallisuudesta, jossa on hänen mielestään jotain samaa kuin Jenni Vartiaisessa.

- Ja Mitran versio Sannin kappaleesta sai palan kurkkuun. Se oli aivan mieletön, Jussi sanoi.

- Toivon ennen kaikkea, että Mitra on jatkossa oma itsensä. Olen niin monta kertaa itsekin kuullut levybisneksessä, että ”sun pitää tehdä näin tai olla näin”. Mutta siihen ei pidä suostua. Jos vedät jotain roolia, se näkyy heti, eikä kukaan artisti viihdy sellaisessa elämässä, Jussi totesi.

Kuuntele Idols-soittolistaa tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?