Idols

Jättiyllätys laulukisassa: Koop Arponen voitti 50 000 euroa!

Julkaistu: , Päivitetty:

Koop Arponen voitti 50000 euron palkinnon kansainvälisessä New Wave 2011 -laulukilpailussa Latvian Jurmalassa.
Tiistaina alkanut kolmiosainen laulukisa päättyi sunnuntaina palkintojen jakoon. Suomen edustaja Koop Arponen & Flute of Shame -yhtye ei yltänyt kisan kärkeen, mutta se palkittiin silti 50000 euron arvoisella Alla Pugatsovan Kultainen tähti -palkinnolla.

- Ihan uskomaton fiilis, en oikein vielä edes tajua kunnolla, Koop Arponen kertoi IS:lle tuoreeltaan palkintojen jaon jälkeen.

Arponen kertoo palkintosumman olevan yhtä suuri kuin kisan voittajalle, USA:n Jayden Felderille annettu ykköspalkinto.

- Alla Pugatsova haluaa kannustaa palkinnollaan muusikoita, joita hän erityisesti arvostaa. Hän kertoi meidän oman kappaleen, Pictures on My Wall, koskettaneen häntä kaikkein eniten tänä vuonna. Siinä lienee suurin syy, että saimme palkinnon, onnellinen Koop kertoo.

Täydet pisteet päätösiltana


Koop arvelee sijoittuneensa bändinsä kanssa kisassa sijan yhdeksän tietämille. Hän kertoo voittomahdollisuuksien menneen ensimmäisenä kisailtana esitettyyn coverbiisiin, josta he saivat heikohkot pisteet. Toisena ja kolmantena kisailtana vuorossa oli bändin omat kappaleet, ja suosio oli huimaa.

- Saimme tokana iltana neljä pistettä vajaat täydet pisteet. Kolmantena iltana, biisillä Pictures on My Wall, me saimme täydet pisteet, mikä on eka kerta ikinä koko kisassa, Koop iloitsee.

- Lähdimme kisaan hieman altavastajiina, joten on uskomatonta, että meidän oma musiikki on iskenyt näin hyvin.

Koopin bändi esitää folk-rockia, mikä poikkesi kisan muuten vahvasta pop-linjasta. Bändi ei myöskään luottanut show-elementteihin vaan puhtaaseen aitouteen.

Oma levy tekeillä


Seuraavaksi Koopilla ja hänen bändillään on edessä paljon keikkoja Latviassa sekä oman levyn tekeminen. Koop kertoo lähteneensä huhtikuussa 2010 vapaaehtoisesti levy-yhtiöstä, jotta voi keskittyä täysillä omaan musiikkiinsa.

- Olemme bändin poikien kanssa tunteneet seitsemän vuotta, olimme alkuun katumuusikoita Englannissa. Meillä on paljon materiaalia jo valmiina, ja nyt meillä on vihdoin myös rahaa tehdä täysin omanlaisemme levy. Myös Pictures of My Wall tulee uudelle levyllemme, Koop paljastaa.

Koopin bändi palkittiin myös Jurmalan kaupungin palkintopatsaalla kisan sympaattisena artistina.

New wave -laulukilpailu järjestettiin nyt jo kymmenennen kerran. Jokainen kisapäivä televisioitiin yli sadalle miljoonalle katsojalle ympäri maailman.

Kisan kakkoseksi ylsi Ukrainan edustaja ja kolmanneksi Venäjän Naomi-yhtye.

SuomiTV näyttää koosteen finaalista myöhemmin syksyllä.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt