Aamu- ja päiväpainotteinen syöminen on terveydelle edullisempaa kuin iltaan ajoittuvat ruokailut.
– Siksi ruokaisa aamiainen on useimmille suositeltava ratkaisu, kertovat liikunnan ja työhyvinvoinnin asiantuntijat Kati Boijer-Spoof Heikinheimo ja Riikka Ilmivalta uutuuskirjassaan Etätyön hyvinvointiopas (Bazar).
Teos antaa vinkkejä etätyöarjen tilanteisiin ja muistuttaa, että kotitoimistolla pieni etukäteissuunnittelu on täysipainoisen ravitsemuksen vaatimus.
– Siitä ei pääse yli eikä ympäri, kirjoittajat toteavat.
– Ennakoimalla mahdollistaa parhaat valinnat itsellemme ja elimistöllemme.
Ennakoi täysipainoinen aamupala
Kirjoittajat jakavat teoksessa myös omien aamupalasuosikkiensa ohjeet.
Riikka Ilmivalta neuvoo tuorepuuron, jonka ihanuus on siinä, että kun ainekset muistaa sekoittaa illalla ja laittaa yöksi jääkaappiin tekeytymään, aamulla voi vain napata valmiin annoksen.
Tuorepuurossa yhdistyvät banaani ja mansikka.
Ohje sisältää myös reippaasti kasvikunnan tuotteita, joiden vähyys on suomalaisten ruokavaliossa tunnetusti ongelma.
– Lähes jokaisella meistä on varaa lisätä kasviksia ruokavalioonsa.
Riikan ruokaisa tuorepuuro
Ohje on kahteen annokseen, eli siitä riittää kahdelle hengelle tai yhdelle aamu- ja välipalalle.
■ 3 dl kaurajuomaa tai rasvatonta maitoa
■ 200 g mansikoita tai mustikoita
■ ½ banaani tai omena paloiteltuna
■ 1 dl kaurahiutaleita
■ ½ dl pähkinöitä
■ 1 rkl kauraleseitä
Sekoita ainekset keskenään edellisenä iltana ja jätä jääkaappiin tekeytymään.