Ohjattu kehonhuoltohetki, joka rauhoittaa sinut unille – venyttelyn avulla voit nukahtaa helpommin - Hyvä olo - Ilta-Sanomat

Kokeile ihanaa iltarutiinia – tee tämä unille rauhoittava venyttely, ja nukahtaminen voi olla helpompaa

Vaikeuksia nukahtaa? Tämä ohjattu kehonhuoltohetki rauhoittaa sinut unille.

6.12.2021 16:00

Yksi toimiva tapa helpottaa nukahtamista on malttaa rauhoittua illalla hyvissä ajoin. Rauhalliset puuhat illalla rauhoittavat hermostoa ja antavat mahdollisuuden unipaineen tuntua väsymyksenä, kun taas esimerkiksi puhelimen virittävä selailu tai dekkarisarjan katsominen pitää jännittyneessä tilassa, eikä väsymystä tunne.

Katso yllä olevalta videolta ohjattu kehonhuoltohetki, joka rauhoittaa sinut unille.

Voit helpottaa nukahtamista ja säännöllistä unirytmiä, kun opetat kehollesi, mitä rauhoittavaa illalla tapahtuu ennen nukkumaanmenoa. Kun samat toimet toistuvat lähes joka ilta, ehdollistut hiljalleen nukahtamaan ajoissa. Nämä ovat yksilöllisiä asioita, joten kiinnitä huomiota siihen, minkälaiset iltarutiinit toimivat sinulla.

Yksi unille valmistava tapa voi olla venyttely tai kevyt hidastempoinen liike. Tämä kehonhuoltohetki tyynnyttää sinua illalla ja viestii keholle, että on aika rauhoittua lepoa varten.

Laita päällesi mukavat vaatteet ja rauhoitu yllä olevan videon tahdissa.

Hyvää yötä!

Verkkovalmentaja, personal trainer ja ravintovalmentaja Maikki Marjaniemi (oik.) sekä liikunnanohjaaja ja hyvinvointivalmentaja Sohvi Ollila auttavat ihmisiä onnistumaan tavoitteissaan, löytämään liikunnan ilon sekä oivaltamaan pienten muutosten tuomat suuret tulokset.

Maikki ja Sohvi antavat Ilta-Sanomien verkkosivujen palstalla kerran viikossa käytännönläheisiä vinkkejä terveellisempään ja virkeämpään arkeen sekä tehokkaaseen treeniin.

Katso myös sarjan edelliset jaksot:

Onnistuuko tämä liike sinulta vaivatta? Kertoo heti nilkan ja polven liikkuvuudesta

Lisää tehoa tuttuihin treeniliikkeisiin – et tarvitse painoja, oma keho riittää

Aloita punnerruksen treenaaminen näin – kehityt pikkuhiljaa helposta versiosta haastavampiin

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?