Pyöräilykypärän ei ole pakko olla potta – näillä ihanuuksilla voit päästä eroon itsepintaisesta kypärähäpeästä - Hyvä olo - Ilta-Sanomat

Kokosimme kauniit pyöräilykypärät – näillä voit päästä eroon itsepintaisesta kypärähäpeästä

Kokosimme koosteen tyylikkäistä kypäristä, joilla voit pelastaa jopa henkesi.

8.6. 10:48

Mopoillessa tai ratsastaessa kypärä sujahtaa päähän tottumuksesta, mutta pyöräillessä kypärä jää monella kotiin.

Monille syynä pyöräilykypärän käyttämättömyyteen lienee teinivuosilta opittu tottumus. Myös kypärän hiostavuus, kampauksen pilalle meneminen tai se, ettei kypärä sovi vaatteiden kanssa yhteen, ovat yleisiä perusteluja.

Tyylikkyydestä tai mukavuudesta ei kuitenkaan tarvitse tinkiä, vaikka suojelisi itseään. Poimimme kuvat tyylikkäistä kypäristä, jotka sopivat kaikkiin asuihin aina tuulipuvusta kesämekkoon.

Nutcasen kukkakypärät sopivat vaikkapa kesämekon kanssa.

Lazerin viininpunainen kiiltäväpintainen kypärä on yksinkertaisen kaunis.

Kypärä, jota ei tarvitse pukea edes päähän! Kaulaan puettavan Hövding-kypärän kanssa kampaus ei takuulla mene pilalle.

Hövding-kypärän hinta on muita suolaisempi, mutta sen automaattinen airbag-toiminto suojaa erityisen hyvin onnettomuustilanteessa. Hinnat pyörivät noin kolmen sadan euron kieppeillä.

Kypärä kuin hattu! Yakkay-kypärässä on alla yksinkertainen peruskypärä, johon voi ostaa vaihdettavia päällisiä oman maun mukaan.

Olkihattua muistuttava kypäränpäällinen on tyylikäs valinta, kun polkaiset hellepäivänä uimarannalle.

Suojaa etenkin otsa

Liikenneturva muistuttaa, että lain mukaan pyöräilijän on yleensä käytettävä kypärää. Tärkeintä on varmistaa, että otsa on suojattu, sillä siihen kohdistuu eniten iskuja onnettomuustilanteissa. Oman pään malliin ja kokoon sopiva kypärä löytyy vain kokeilemalla ja tunnustelemalla eri malleja ja merkkejä.

Kypäräostoksilla tulisi pitää mielessä muutama asia: Kypärässä tulisi olla aina säätömahdollisuus ja riittävä tuuletus eikä se saa myöskään estää kuulemasta tai näkemästä ympäröivää liikennettä. Muista myös varmistaa, että ostamastasi kypärästä löytyy CE-merkintä ja se on läpäissyt eurooppalaisen standardin EN 1078 mukaisen iskunvaimennustestin.

Liikenneturvan mukaan pyörällä kaatumiset ovat arviolta yleisempiä kuin luullaan. Päähän kohdistuvat kolhut ovat pyöräonnettomuuksissa harvinaisempia kun raajojen vammat, mutta laadultaan vakavampia.

Arviolta joka kolmas ilman kypärää pyöräonnettomuudessa kuollut olisi voinut pelastua kypärän ansiosta.

Juttua muokattu 9.6. klo 13.21: Täsmennetty Liikenneturvan suositusta kypärän käytöstä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?