Onko sinullakin työkaverina pullattaja tai lounaspoliisi? Listasimme 6 ihmistyyppiä, jotka löytyvät jokaiselta työpaikalta

Julkaistu:

Me Naiset
Välillä he rasittavat, välillä he tekevät työnteosta melkein juhlaa: nuo omituiset höpöttäjät ja mukavat sketsihahmot, joita työkavereiksikin kutsutaan.

1. Lounaspoliisi

Pomppaa pystyyn klo 10.55 ja toteaa, että ”eiköhän mennä lounaalle”. Hänellä on kellontarkka vatsa, joka vaatii ruokaa samaan aikaan joka päivä. On taipuvainen hermostumaan, jos muut eivät nouse saman tien käskyn käytyä. Toisaalta: hänen ansiostaan muutkin muistavat syödä ajoissa eikä koko porukka ehdi vaipua nälkäkiukkuun.

2. Telenovela-Tiina/Teppo

Oman elämänsä saippuaoopperasarjan hahmo, jolle sattuu ja tapahtuu. Kuulumisia kysyttäessä hänelle on aina käynyt jotain mahtavan dramaattista, josta hän kertoo mielellään myös muille. ”Ette ikinä usko mitä mulle kävi” on hänen vakiofraasinsa. Hän on taitava tarinankertoja ja tietää, miten kertomukseen luodaan jännittäviä juonenkäänteitä.

3. Pullattaja

Namutäti tai -setä, joka huolehtii siitä, että työkavereilla on aina jotain pientä hyvää naposteltavaa. Hän tuo töihin mustikkapiirakan tai eilisiltana kotona leipomiaan korvapuusteja, koska ”niitä jäi niin paljon yli”. Kun työt sujuvat tahmeasti, hän käy ostamassa kaupasta yhteisen karkkipussin tai vaikka sipsejä. Hän tietää, että mikään ei piristä päivää yhtä tehokkaasti kuin yllättäen eteen kannettu herkku.

4. Ulla Taalasmaa

Työpaikan juoruvastaava, jolla on aina mehevää kerrottavaa. Tietää kaikkien parisuhdetilanteet, uudet työkuviot ja vanhat riidat. Muistaa kaikki työpaikan takavuosien skandaalit ja on ensimmäisenä tietoinen uusista tuulista. Saattaa värittää juttuja, jos arvioi totuuden liian tylsäksi. Lähdekritiikki jää kuulijan vastuulle.

5. Tekninen tuki

Jos hän on lomalla, kaikki ovat pulassa. Työpaikalla saattaa olla myös varsinaisia IT-tukihenkilöitä, mutta kun he ovat kuitenkin ylityöllistettyjä, porukan oma tekninen tuki auttaa. Hänen luokseen rynnätään, kun näyttö ei toimi tai näppäimistö sekoaa. Yleensä ongelma ratkeaa kuin itsestään heti, kun hän saapuu paikalle.

6. Glitterkeiju

Alkaa laskea päiviä firman pikkujouluihin jo elokuussa. Siinä välissä ehdottaa yhteisiä illanviettoja ja kutsuu koko porukan omaan kotiinsa viinille. Kun pikkujoulut vihdoin koittavat, järjestää yhteiset laittautumisetkot ja sivelee glitteriä muidenkin silmiin, lainaa hiuslakkaa ja huolehtii, että skumppalaseissa on juotavaa.

Sisustajan, jumpparin, yksittelijän ja lisää tuttuja hahmoja löydät tästä Me Naisten alkuperäisestä jutusta.

Lue myös:

”Ei minua varten tarvii keittää” ja 7 muuta lausetta, jotka kuvaavat suomalaisuutta hämmentävän hienosti

Työpaikoilta löytyy laiskiaisia ja oravia, mutta vain toinen niistä ryytyy – selvitä, kumpaa persoonallisuustyyppiä edustat

Toimistoninja, virikehaukka ja 14 muuta avokonttorin ihmistyyppiä, jotka löytyvät jokaiselta työpaikalta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt