Pystytkö temppuun, joka äkkiseltään kuulostaa helpolta? Pt:n liiketesti kertoo paljon kehosi voimasta ja ketteryydestä

Testi kertoo liikkuvuudesta, ketteryydestä ja voimasta. Kokeile!

7.10.2019 15:36

Kuinka ketterä olet? Testaa, onnistuuko lattialta päinmakuulta nouseminen ylös ilman käsien apua!

  • Katso yllä olevalta videolta, miten ylös voi nousta ilman käsien apua.

Nykyisin päiviä vietetään helposti melko passiivisesti, etenkin jos työpäivän aikana liikettä ei juurikaan tule esimerkiksi toimistotyössä. Passiivisuus saattaa vaikuttaa kehon liikkuvuuteen ja kehonhallintaan, ja myös ketteryys saattaa heiketä runsaan istumisen vuoksi.

Kehon liikkuvuus- ja toimintakyvystä kannattaakin huolehtia, jottei passiivisuudelle altistuminen tee vetreydellesi hallaa. Kehosi toimintakyvystä huolehdit harrastamalla monipuolisesti liikuntaa ja tauottamalla istumistyötä säännöllisesti. Työpäivien lomaan on helppoa ujuttaa myös lyhyitäkin taukojumppia, jotka elvyttävät välittömästi kankeita lihaksia ja niveliä.

Tämän hauskan kokeilun avulla pääset testailemaan, onko nykypäivän passiivisuus vaikuttanut kehosi ketteryyteen. Samalla kutkuttelet luultavasti nauruhermojasikin! Haasta työkaverisikin kokeilemaan yhdessä tätä testiä – saatte samalla taukojumppaa työpäivän lomaan ja piristävät naurut!

Huom! Jos sinulla on akuutteja nivelvammoja tai -kipuja, älä suotta yritä testiä väkisin.

Jos onnistut tässä hyvän mielen testissä, kehosi liikkuvuus, ketteryys, voima ja kehonhallinta ovat hyvällä tasolla. Keksitkö lisää uusia tapoja nousta päinmakuulta ilman käsien apua?

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa pitävä verkkovalmentaja, personal trainer ja ravintovalmentaja Maikki Marjaniemi antaa käytännönläheisiä vinkkejä terveellisempään ja virkeämpään arkeen sekä tehokkaaseen treeniin.

Maikki auttaa naisia tulemaan itsevarmoiksi, vahvoiksi ja terveiksi; ja stressaamaan ruokailusta, liikunnasta ja ulkonäöstä vähemmän.

Katso myös sarjan edelliset jaksot:

Näin pyöristät pakaroita lähes huomaamatta – helppo ja ilmainen treeni milloin vain

3 viikon tehostartti rasvanpolttoon – yllättävän hyviä tuloksia ilman tietoakaan kitukuurin kurjuudesta

Keinu on supertehokas treeniväline – saat lihakset kunnolla töihin ja aineenvaihdunnan hurisemaan

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?