”En ole yhtä kuin mun keho”, sanoo tubettajana tutuksi tullut artisti Pins.ku – näin hän opetteli pitämään itsestään

rac

Julkaistu:

Studio
Sosiaalinen media on luonut uuden foorumin ulkonäköä koskevalle keskustelulle ja itsen vertaamiselle muihin. Toisaalta some voi myös olla voimaantumisen väline.
Ulkonäkö paineet vaivaavat yhä nuorempia lapsia. Jo alakouluikäiset saattavat ajatella olevansa liian lihavia.

Ulkonäkö paineiden ylittäminen ei välttämättä ole helppoa. On ymmärrettävää ja normaalia, että oma peilikuva ei miellytä joka päivä.

Harva puhkuu jatkuvaa itse varmuutta. Ei edes artisti, tubettajana tunnetuksi tullut Pins.ku, vaikka hän onkin rohkeasti oma itsensä.

Pari­kymppisen Pins.kun yksi keino vahvempaan minäkuvaan on ollut eräänlaisen hahmon rakentaminen.

– Minulla on alter ego, joka on myös artistiminäni tällä hetkellä. Olen kehittänyt sen jo tosi nuorena. Mun alter ego on sellainen hahmo, kenellä ei ole mun menneisyyttä tai mun lähipiiriä. Se, että ulkoistaa itsensä voi tuntua oudolta, mutta se on ollut minulle tosi iso apu, hän sanoi Ilta-Sanomien lähetyksessä.

Myös terapia ja omat oivallukset ovat auttaneet vahvistamaan itsetuntoa.

– En ole yhtä kuin mun keho, vaan mussa on paljon muuta.
  • Katso artikkelin yllä olevalta videolta, mitä Pins.ku kertoo ulkonäköpaineiden ylittämisestä.

Kaikkea ei tarvitse seurata

Sosiaalinen media on luonut uuden foorumin ulkonäköä koskevalle keskustelulle ja itsen vertaamiselle muihin. Ilta-Sanomien kysely osoittaa, että moni kokee juuri somen lietsovan ulkonäköpaineita.


Sosiaalisen median kuvastoon olisi fiksua opetella suhtautumaan kriittisesti. Kuvat eivät läheskään aina vastaa todellisuutta. Jokainen voi myös valita, millaista kuvavirtaa seuraa.

– Lopetin seuraamasta tilejä, joissa on mun mielestä älyttömän upeita ihmisiä, mutta mä en tule koskaan näyttämään siltä kuin ne näyttää. En halua seurata sitä ja aiheuttaa itselleni mielipahaa, Pins.ku sanoo.

Toisaalta sosiaalinen media voi olla keino voimaantua. Osoittaa muille ja itselleen, että tällainen juuri minä olen, ja hyvä niin.

Katso alla olevalta videolta koko keskustelu siitä, millaisia paineita ulkonäköasiat nuorille aiheuttavat. Mukana keskustelussa myös päivystystyönkoordinaattori Minna Wessman Mannerheimin Lastensuojeluliitosta.


Lue kaikki Oon hyvä näin -juttusarjan jutut täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt