Keinu on supertehokas treeniväline – saat lihakset kunnolla töihin ja aineenvaihdunnan hurisemaan - Hyvä olo - Ilta-Sanomat

Keinu on supertehokas treeniväline – saat lihakset kunnolla töihin ja aineenvaihdunnan hurisemaan

Keinutreeni tuo virkistävää vaihtelua ulkoliikuntaan ja onnistuu vaikka lapsia leikkipuistoon viedessä.

16.9.2019 14:11

Ulkona treenaaminen on hyvin suosittua, ja monissa kaupungeissa näkeekin puistoissa ulkokuntosaleja tai muita treenauspaikkoja, jotka etenkin hyvän sään sattuessa kuhisevat monia jumppaajia. Ulkona kuntoilu piristääkin kummasti mieltä, kun liikunnan lisäksi keho ja mieli saavat virkistävää raitista ilmaa, jolloin arjen murheet loittonevat kauemmaksi ja olo kevenee.

Ulkoliikunta onkin siis erinomainen tapa lisätä jaksamista syksyn arjessa! Moni pystyy kuitenkin varmaan samaistumaan ajatukseen, että näin syksyn pikkuhiljaa pimenevänä aikana innostus treenaamiseen saattaa joinain päivinä olla hieman hukassa. Liikuntainnostusta pystyy kuitenkin lisäämään esimerkiksi keksimällä treeniin jotain virkistävää vaihtelua ja kokeilemalla jotain uutta!

Oletkos koskaan hoksannut, että mielekästä vaihtelua ulkotreeniin voi saada leikkikentältä, kerrostaloasutuksen pihapiiristä tai omalta pihalta? Hyvin usein näistä kaikista paikoista löytyy yksi mielettömän tehokas treeniväline, nimittäin keinu! Keinun avulla saatkin tehtyä yllättävän tehokkaan ja virkistävän treenin, jolla kehität koko vartalon voimaa ja lisäät jaksamista arjen tohinoissa.

Jos siis haluat virkistävää vaihtelua ulkotreenaamiseen, haluat ruuhkautuneen ulkoliikuntapaikan sijasta kuntoilla vähän väljemmin, tai olet viemässä lapsia leikkipuistoon, täydellinen treeni sinulle on tämä videolta nähtävä keinutreeni.

Keinun avulla saat tehtyä kokonaisvaltaisia liikkeitä kropalle, ja saat lihakset tehokkaasti töihin aineenvaihdunnan huristessa kovasti!

Treenin idea:

Tee liikkeitä A1–A2 vuorotellen peräjälkeen. Kun olet saanut kolme tai neljä kierrosta treenattua, siirry B1- ja B2-liikkeisiin ja tee niitäkin vuorotellen kolme tai neljä sarjaa kutakin.

Taukoa liikkeiden välillä voit pitää puolisen minuuttia tai kunnes tunnet olevasi valmis seuraavaan liikkeeseen.⁠

Toista kutakin liikettä noin 8–12 kertaa – sen verran, että tekniikka pysyy hallussa mutta viimeiset toistot ovat jo kinkkisiä.

A1 Käänteinen soutu

Nappaa keinusta kiinni, nojaa taaksepäin ja vedä keinua alarintaa kohti. Palauta itsesi hallitusti takaisin alas. Aloita liike aina vetämällä lapaluita taaksepäin ja alas. Liike kohdistuu selälle ja hauiksille.

A2 Kyykky tai pistoolikyykky⁠

Pidä edelleen keinusta kiinni, nojaa hieman taaksepäin ja lähde kyykkäämään taaksepäin pitäen selän suorana. Lisätehoa liikkeeseen saat tekemällä kyykyn yhdellä jalalla (muista tehdä yhtä monta toistoa kummallekin jalalle!). Liike kohdistuu pääosin pakaroille ja reisille.

B1 Tutiseva punnerrus⁠

Nojaa keinuun ja lähde punnertamaan. Pyri pitämään liikkeen aikana keskivartalo hyvin aktivoituna ja kroppa tiukkana pakettina. Mitä pystymmässä olet, sen turvallisempi ja helpompi liike on. Liike kohdistuu pääosin ojentajille, mutta on haastava koko yläkropalle!

B2 Polvenkoukistus pysäytyksellä⁠

Nojaa yläselällä keinuun, paina kantapäitä maahan ja koukista polvet. Pidä pieni pito puristaen pakaroilla ja suorista hallitusti jalat takaisin. Liike kohdistuu pakaroille ja takareisille.

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa pitävä verkkovalmentaja, personal trainer ja ravintovalmentaja Maikki Marjaniemi antaa käytännönläheisiä vinkkejä terveellisempään ja virkeämpään arkeen sekä tehokkaaseen treeniin.

Maikki auttaa naisia tulemaan itsevarmoiksi, vahvoiksi ja terveiksi; ja stressaamaan ruokailusta, liikunnasta ja ulkonäöstä vähemmän.

Katso myös sarjan edelliset jaksot:

Vain 6 liikettä – tässä on taatusti tehokas kotitreeni vatsalle ja pepulle

Tuunaa valmisruoat paremmiksi – kaksi asiaa tekee annoksesta heti terveellisemmän

Tehokas ja nopea kotitreeni kuminauhalla – 6 loistavaa liikettä, jotka haastavat koko kehon

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?