Oletko miettinyt, kuinka moni jättää kätensä pesemättä vessassa? Yli 23 000 vastaajan kysely paljastaa vastauksen

Julkaistu:

Me Naiset
Käsien pesu vessakäynnin jälkeen ei ole kaikille itsestäänselvyys.
Luultavasti jokainen on joskus miettinyt, kuinka hygieenisiä ympärillä olevat ihmiset ovat. Pesiköhän kaveri kätensä, kun kävi vessassa? Kuinka moni pesee hampaat vain kerran päivässä? Entä olenkohan minä normaali, kun vaihdan kylpypyyhkeeni uuteen parin viikon välein?

Nyt on selvinnyt, miten on suomalaisten hygienian laita. Me Naiset kysyi hiljattain lukijoilta 10 kysymystä, jotka paljastivat, millä tasolla oma hygienia on muihin verrattuna.

Kyselyyn on vastannut tämän jutun tekohetkellä yli 23 000 ihmistä. Jos et vielä kuulu joukkoon, käy jättämässä omat vastauksesi tästä ja näet samalla, mitä muut vastasivat.

Ei, kaikki eivät pese käsiään vessareissun jälkeen

Kaikki tietävät, että käsien pesu on paras keino ehkäistä influenssan, perusflunssan ja vaikkapa noroviruksen tarttumisriskiä. Duodecimin Terveyskirjaston mukaan influenssan tartuntariski pienenee, kun kädet pesee aina ulkoa tultaessa ja ennen ruokailua.

Voisi siis kuvitella, että kaikki suomalaiset pesevät kätensä usein, vähintäänkin aina vessasta poistuessaan. Jos kuvittelit niin, saattavat seuraavat tulokset tuntua tuskallisilta.

Me Naisten kyselyn mukaan suurin osa, 77 prosenttia, pesee kätensä aina WC-käynnin yhteydessä. Vastaajista 18 prosenttia ilmoitti pesevänsä kädet yleensä vessakäynnin jälkeen, mutta joskus pesu saattaa unohtua. Viisi prosenttia kertoi käsien pesun riippuvan siitä, mitä vessassa tekee – mitä se sitten tarkoittaakaan.

Yksi prosentti eli yli 200 ihmistä kertoi pesevänsä kädet vain joka toisella vessakerralla tai sitäkin harvemmin.

Käsiä pesevänkin on hyvä muistaa, että pelkkä nopea huuhtaisu ei riitä. Kädet tulisi pestä saippualla perusteellisesti, ainakin 20 sekunnin ajan. Suunnilleen sama aika kuluu Jänis istui maassa -laulun ensimmäisen säkeistön laulamisessa.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Oletko yhtä siisti kuin muut suomalaiset? 10 kysymystä paljastaa, millä tasolla hygieniasi on muihin verrattuna

5 kodin paikkaa, joita moni ei tajua siivota – ”Osa uusista asunnoista on huonossa kunnossa jo vuoden jälkeen”

4 hammaslääkäriä paljastaa, mitä tuotteita he itse käyttävät – yhtä tuoteryhmää ei suosittele yksikään

Tässä se on: ylivoimaisesti nopein ja kätevin tapa pestä rintaliivit! Nerokas suihkukikka pitää rintsikat hyvänä vuosia

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt