Unohteletko usein asioita? Onnittelut, saatatkin olla älykäs – katso myös 4 muuta älystä kielivää piirrettä

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Tutkimuksen mukaan unohtelu voi olla älykästä. Mutta millainen ihminen on muiden mielestä älykäs?
Älykäs ihminen ei todellakaan muista kaikkea – päinvastoin unohtelu on lahja.

Tutkimuksen mukaan huono muisti on peräti merkki älykkyydestä.

Muistin todellinen tehtävä on auttaa päätöksenteossa, jota kaiken muistaminen ei suinkaan helpota. Unohteleminen tukee älykkyyttä siten, että se estää ihmistä tekemästä vanhentuneeseen tai epäolennaiseen tietoon pohjautuvia yleistyksiä.

– Ihailemme henkilöä, joka on ylivoimainen tietokilpailussa. Muistin ydintehtävä ei kuitenkaan ole tietää, kuka voitti Stanley Cupin 1972. Muistin tehtävä on tehdä sinusta älykäs ihminen, joka voi tehdä päätöksiä kulloisissakin olosuhteissa, muistamista Toronton yliopistossa tutkinut apulaisprofessori Blake Richards sanoi Evening Standard -lehden mukaan.

On siis tärkeää, että aivot unohtavat epäolennaiset yksityiskohdat ja keskittyvät asioihin, jotka auttavat tekemään parhaita mahdollisia päätöksiä.

Voit siis onnitella itseäsi, jos olet unohtelija! Aikaisempi tutkimus on paljastanut koko liudan muitakin mielenkiintoisia älykkyyden merkkejä. Kuinka moni seuraavista pätee sinuun?

1. Sekainen työpöytä

Groningenin yliopiston vuonna 2012 julkaiseman tutkimuksen mukaan sekainen työpöytä voi olla merkki älykkyydestä, koska kaaos treenaa aivoja ja se saattaa lisätä työntekijän luovuutta ja tehokkuutta.

2. Huumorintaju

Huumorintaju on selkeä merkki älykkyydestä englantilaisen Aberystwythin yliopistossa 2010 tehdyn tutkimuksen mukaan.

3. Laiskuus

Florida Gulf Coast -yliopistossa 2017 tehdyn tutkimuksen mukaan laiskuudella ja älykkyydellä voi olla yhteys. Laiskat ihmiset saattavat olla älykkäämpiä kuin puuhakkaat kanssaihmisensä, koska he eivät helpolla tylsisty. Tylsistyminen taas on luovuuden ja uuden keksimisen elinehto.

4. Kiroilu

Paljon kiroilevilla ihmisillä on muita laajempi sanavarasto, ja he ovat muita älykkäämpiä. Siihen päätyivät vuonna 2015 tutkimuksessaan psykologit Kristin Jay ja Timothy Jay Marist Collegesta ja Massachusetts College of Liberal Artsista. Poikkeuksena oli kiroilu, jossa käytetään seksuaalisia nimityksiä muista ihmisistä. Se ei viittaa älykkyyteen, päinvastoin: se on räikeä osoitus tyhmyydestä.

Miten muut näkevät älykkyytesi?

Päätimme tehdä myös oman pienen älykkyystutkimuksen. Kysyimme yhden päivän aikana kohtaamiltamme ihmisiltä, millainen on älykäs ihminen. Miten älykkyys ilmenee, millaista ihmistä pidetään älykkäänä?

Löydätkö itsesi vastauksista? Lue vielä 21 älykkään ihmisen piirrettä Kodin Kuvalehden alkuperäisestä jutusta

Lue myös:

9 tilannetta, joissa todellinen älykkyys paljastuu

Millaista on olla parisuhteessa huippuälykkään miehen kanssa? Mensalaisen kanssa seurusteleva Karoliina kertoo haasteista

Oletko henkisesti vahva? 8 asiaa, joita henkisesti vahvat ihmiset eivät tee

Äärimmäisen helppo muistikikka löytyi! Tässä on tutkitusti paras keino painaa asioita mieleen

Oletko oikeasti introvertti? Jos tykkäät tehdä nämä 9 asiaa yksin, homma on sillä selvä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt