Näin saat pyöröpepun kotikonstein – 4 liikkeen tehotreeni antaa pakaroihin voimaa ja muotoa - Hyvä olo - Ilta-Sanomat

Näin saat pyöröpepun kotikonstein – 4 liikkeen tehotreeni antaa pakaroihin voimaa ja muotoa

Takapuolen treenaamista varten ei aina tarvitse lähteä huhkimaan salin syövereihin.

25.3.2019 15:44

Havitteletko pyöreää, vahvaa ja sporttista peppua?

Pakaroiden treenaaminen on nykypäivänä suosittua, ja monet kaipaavatkin peppuun lisää muotoa ja vahvuutta. Takapuolen treenaamista varten ei aina tarvitse lähteä huhkimaan salin syövereihin, vaan helpon pepputreenin pystyy tekemään myös kotikonstein!

  • Katso yllä olevalta videolta ohjeet tehokkaaseen pepputreeniin, jonka pystyt tekemään omassa olohuoneessasi.

Vaikka takapuolen treenaamisesta seuraakin monille mieluisia esteettisiä hyötyjä pepun pyöristyessä, on vahvojen pakaroiden tavoittelemisessa myös monia merkittäviä terveyteen vaikuttavia hyötyjä.

Vahvat pakaralihakset toimivat tärkeässä roolissa hyvän ryhdin tukemisessa. Terässä olevat pakarat auttavat pitämään lantiotasi oikeassa asennossa, millä on vaikutusta selän ja ryhdin hyvinvointiin.

Vankat lihakset pepussa auttavat selkääsi myös nostaessa. Mikäli pakaralihakset eivät ole tarpeeksi vahvat, saatat nostaessasi satuttaa selkäsi herkemmin, sillä selkälihaksesi joutuvat työskentelemään pakarankin edestä.

Pakaralihasten hyvä kunto auttaa sinua työntövoimaa tarvitsevissa toiminnoissa, kuten esimerkiksi seisomaan nousemisessa, portaiden nousemisessa tai vaikkapa salilla kyykkäämisessä. Pepun vahvat lihakset tuovat myös lisää voimaa muuhun treenaamiseen, eli voimakkaan pepun kanssa saat lisää hyötyä muistakin treenimuodoista.

Pakaralihasten harjoitus on tärkeää fyysisesti passiiviselle

Jos et harjoita tarpeeksi pakaralihaksiasi, ne pääsevät heikkenemään ja altistat itsesi helpommin erilaisille lihasten kireyksille ja kivuille.

Heikkojen lihasten myötä pepun ympärillä olevat lihakset, kuten lonkankoukistajat ja selän lihakset joutuvat työskentelemään enemmän, mikä aiheuttaa kyseenomaisten lihasten kireytymistä ja selkäkipuja.

Jos olet istumatyöläinen tai vietät päiväsi useasti fyysisesti passiivisesti, etenkin sinun on tärkeää muistaa harjoittaa pakaralihaksiasi välttääksesi lihasten vankkuuden hiipumisen.

Muista siis pitää huolta peppusi tarmokkuudesta! Yllä olevalta videolta näet ohjeet tehokkaaseen pepputreeniin, jonka pystyt tekemään omassa olohuoneessasi.

Treenin ohjeet voit ladata tiedostona tästä.

Vaikka treeni onkin pepulle kohdistettu, lisäsin ohjelmaan pari ekstraliikettä, joiden avulla saat kokonaisvaltaisemman treenin aikaiseksi.

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa pitävä verkkovalmentaja, personal trainer ja ravintovalmentaja Maikki Marjaniemi antaa käytännönläheisiä vinkkejä terveellisempään ja virkeämpään arkeen sekä tehokkaaseen treeniin.

Maikki auttaa naisia tulemaan itsevarmoiksi, vahvoiksi ja terveiksi; ja stressaamaan ruokailusta, liikunnasta ja ulkonäöstä vähemmän.

Katso myös sarjan edelliset jaksot:

Tuloksena tiukempi keskivartalo! PT:n kolmen viikon lankkuohjelma: Valitse oma liikkeesi helposta haastavaan

Hartiat jumissa? Tämä kahden minuutin tehojumppa elvyttää niska-hartiaseudun

Selvitä vatsalihastesi kunto 30 sekunnin testillä – katso, pääsetkö ikäluokkasi hyviin tuloksiin

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?