HT: Heli Sutelan karkkihimo meni niin pitkälle, että hän söi niitä jo roskiksestakin

Julkaistu:

Hyvä olo
Uudessa Hyvä terveys -lehdessä Heli Sutela kertoo kehittäneensä metodin, jolla sokerihiiri selviää minibaarin houkutuksista.
Stand up -koomikko Heli Sutela on yksi alansa menestyneimmistä Suomessa.

50-vuotias Sutela tunnetaan myös näyttelijänä ja käsikirjoittajana. Suuri yleisö muistaa hänet Kumman kaa -televisio-ohjelmasta.

Sutela tuntee keikkapaikat ympäri Suomen. Hänellä saattaa olla matkapäiviä vuodessa jopa sata. Joskus hän jää yöksi keikkapaikkakunnalle.

Uudessa Hyvä terveys -lehdessä Heli Sutela kertoo tunnustautuvansa herkkujen ystäväksi. Hän kertoo myös kehittäneensä metodin, jolla sokerihiiri selviää minibaarin houkutuksista.

Sutela syö vain kymmenen sipsiä. Karkeista hän valitsee viisi, jotka hän asettelee tyynylle järjestykseen.

– Alussa vein loput roskikseen, mutta eihän se riittänyt, Heli Sutela kertoo tuoreessa Hyvä terveys -lehdessä.

Sutela kertoo hakeneensa karkit roskiksesta ja syöneensä ne. Nyt hän kertoo vievänsä irtokarkit vessanpönttöön. Sieltä ei tule haettua niitä takaisin. Sipsit hän kastelee ennen roskiin laittamista.

Tänä keväänä Heli Sutela näyttelee Turussa Linnateatterin näytelmässä Moottoritie on kuuma perheenäitiä, joka ajaa autolla tyttärensä kanssa kohti tuntematonta, jotta pääsisi pois tämänhetkisestä elämästään.

– Matka on loistava kehys tarinalle, jossa tapahtuu koko ajan, Heli Sutela kertoi Ilta-Sanomissa helmikuussa.

– Näytelmän varsinainen juju syntyy niiden tyyppien kanssa, joita he matkalla tapaavat, kuten miesstrippari tai perinteinen setämies. Kohtaukset ovat tappohauskoja, mutta fiksuimmat löytävät sieltä myös tuoreita oivalluksia ja yhteiskunnallisia väitteitä.

Näytelmää mainostettiin Turussa muun muassa roskiksissa.

– Kyllähän se nauratti, kun aamuhämärässä laahustin kohti teatteria ja näin roskikset. Mietin, että kaikkea tässä on yritetty ja tähän on päästy, Heli Sutela kertoi tuolloin.

Käsikirjoittajana mainetta saanut Sutela on kirjoittanut keväällä Yle1:ssä esitettävän Melkein totta -nimisen tv-sarjan yhdessä Heikki Syrjän ja Riku Suokkaan kanssa.

– Kehittelin ajatusta laitosteatteriin sijoittuvasta sarjasta ensin Emilia Sinisalon kanssa, joka näyttelee nyt sarjassa minun ja Hannele Laurin ohella yhden päärooleista, hän kertoi Ilta-Sanomissa helmikuussa.

– Käsikirjoituksen tein Heikin ja Rikun kanssa. Olemme kaikki olleet teatterissa töissä pitkään ja naureskelimme, että yhteenlaskettu lähdemateriaalin keräämisaikamme on melkein sata vuotta.

Millaisia keinoja sinulla on vältellä herkkujen syömistä? Etkö kykene lopettamaan herkuttelua, jos olet sen aloittanut? Kerro kommenteissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt