Tämä yksinkertainen asento saattaa olla maailman nopein apu unettomuuteen – rentouttaa jo parissa minuutissa

Rauhoita keho unia varten helpolla harjoituksella. Se laskee verenpainetta ja rauhoittaa mieltä.

Jos kierroksilla käyvä mieli hankaloittaa nukahtamista, kärsit luultavasti kehon ja mielen ylivirittyneisyydestä, jonka takana on stressiä ja liian vähän palautumista.

Ennen unia toimivat erityisen hyvin pitkät, kevyet ja staattiset asennot, joissa keho saa levätä ja hermosto rauhoittuu.

Kun haluat rentoutua nopeasti ennen nukkumaanmenoa tai vaikka kesken työpäivän, nosta jalat seinälle. Tässä asennossa verenpaine alkaa laskea välittömästi ja sydämen syke rauhoittuu. Sen seurauksena mielikin rentoutuu ja nukahdat nopeammin.

Tee näin:

1. Etsi rauhallinen nurkkaus, laita halutessasi tyyny tai peitto pehmikkeeksi selän alle ja nosta jalat kohti kattoa. Mitä lähempänä seinää lantio on, sitä enemmän tunnet venytystä takareisissä. Asetu kohtaan, jossa pystyt hellittämään.

2. Pyri rentouttamaan kaikki kehon lihakset. Hengitä syvään selkään, kylkiin ja alavatsaan saakka. Viivy asennossa mielellään 2–5 minuuttia tai pidempäänkin.

Kun nostat jalat seinälle, saat muitakin hyötyjä. Verenpaine ja syke laskevat. Tämä tapahtuu minuuteissa, joskus jo sekunneissa. Keho rentoutuu, jolloin myös mieli hellittää. Sen seurauksena nukahdat nopeammin.

Myös verenkierto tehostuu. Kun jalat ovat päätä korkeammalla, alaraajoihin pakkautunut veri kiertää tehokkaammin takaisin sydämeen. Jalkojen turvotuskin hellittää.

Jalkojen nostaminen seinälle rentouttaa alaselkää. Jos sinulla on notkoselkä, lepuuttele selkääsi tässä asennossa säännöllisesti. Myös lantionpohja rentoutuu. Mitä lähempänä seinää olet, sitä tehokkaamman venytyksen saat myös takareisille.

Katso myös, miten voit hyödyntää tyynyä ja helppoa joogaliikettä nukahtamisapuna.

Testaa myös kolme jooga-asentoa, jotka rauhoittavat hermostoa ennen unia.

Lue myös:

Kärsitkö univajeesta? Helppo lusikkatesti paljastaa

Turvottaako? Pieruliike ja 9 muuta helppoa venytystä, jotka saavat vatsan toimimaan

5–15 kilon alla paremmat unet ja ahdistuksesta eroon – painopeitto on uusin hyvinvointihitti

Tee tämä 5 minuutin liikesarja joka aamu – jäät parissa viikossa koukkuun aamuliikuntaan!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?