Suomalaiset julkkikset kertovat parhaat keinonsa lievittää stressiä – arvaatko, kuka piristyy kalsarikahveista?

Julkaistu:

Me Naiset
Mikä avuksi, kun stressi painaa päälle? Tunnetut suomalaiset vastaavat.

Jenni Pääskysaari lähtee mökille kalsarikahveille

Toimittaja, tietokirjailija Jenni Pääskysaari sanoo olevansa kaupunki-ihminen ja nauttivansa elämästä kaupungissa.

– Samalla huomaan, että kaupunkiarki vieraannuttaa meidät luonnosta. Suuressa kivitalossa ukkosta tuskin huomaa tai sitten luulee, että ratikka meni ohi.

Siksi Jennin ja toimittaja Henkka Hyppösen perheellä on mökki, neliöiltään pienempi kuin laituri, koska mökillä oleilu perustuu ulkona olemiseen.

– Kotona en voi astua kalsarisillani ulos juomaan kahvia. Tarvitsen fyysisen etäisyyden arjen rumbasta sekä paikan kalsarikahvitteluun, Jenni sanoi vuonna 2018.

Lasi viiniä on Krista Kososelle hyvän elämän merkki

– Viini edustaa minulle hyvää elämää, näyttelijä Krista Kosonen ihastutti suoralla puheellaan Me Naisten haastattelussa 2017.

Krista kuvaili, miten väsyneenä hän saattaa olla kireä ja ärsyttävä.

– Mutta kun otan lasin viiniä, tajuan, että ’ai niin, tällainen minä oikeasti olen, rento ihminen enkä nihkeä suorittaja’. Lasi viiniä ajaa saman asian kuin liikunta. Nousuhumala on voittoisimpia tiloja, joita tiedän. Rakastan sitä riemua ja iloa sekä pulpahtelevaisuutta ja keskusteluja, joita siihen liittyy.

Sami Hedberg purkaa paineita koripallolla

Näyttelijä, koomikko Sami Hedberg purkaa paineitaan pelaamalla koripalloa. Nuoruuden aktiivivuosien jäljiltä lihasmuistissa ovat edelleen koriksen liikkeet ja harhautukset.

– Tiedän, miten pelin pitäisi mennä. Ärsyttävää on se, että nykyään pelatessani mieleni tekee harhautuksen, mutta raskas kroppani tulee noin neljä minuuttia perässä, Sami kertoi Me Naisten jutussa 2018.

– Käyn kerran viikossa pelaamassa Naurulokit-jengissä, joka koostuu vanhoista kavereistani.

Anna Kontula hoitaa stressiä sokerihumalalla

Kansanedustaja Anna Kontula viettää paljon aikaa raiteilla, koska kulkee viikonlopuiksi Helsingistä kotiinsa Tampereelle.

– Kiirehdin päivittäin joko metroon tai junaan. Usein nappaan ohi kulkiessani mukaan irtokarkkeja Helsingin Rautatieasemalta, Anna kertoi Me Naisten haastattelussa 2018.

– Ostan samat namit joka kerta. Sokerihumala on loistava tapa hoitaa stressiä. Suklaa kaikissa muodoissaan on hieno asia.

Kalle Ahola kadottaa ajantajunsa juostessa

Muusikko Kalle Ahola häätää stressioireet juoksemalla. Intohimoinen urheilija on erikoistunut polkujuoksuun villissä maastossa.

– Juostessa huumaavinta on se, ettei siinä voi keskittyä mihinkään muuhun. Ajantaju katoaa, jokainen askel on erilainen. Juoksu tuo minulle luonnollisella tavalla hyvän olon, hän kuvaili Me Naisille vuonna 2018.

Ensimmäisessä polkujuoksukilpailussaan Espanjassa Kalle juoksi varpaansa mustiksi, mutta nautti.

– Parhaat juoksukaverini viime talvena olivat kaksi seitsemänkymppistä suomalaista eläkeläistä, jotka asuvat talvet Kanarialla. Heiltä olen oppinut, ettei pidä antaa iän määritellä itseään ja tekemisiään. Olisi upeaa, jos olisin tuossa iässä siinä kunnossa, että voisin juosta kuten he.

Sauna tuo Ria Katajalle lohtua

Näyttelijä Ria Kataja on myös pätevöitynyt saunaterapeutti. Sauna on aina ollut hänelle tärkeä paikka: siellä on puhdistauduttu niin fyysisesti kuin henkisesti, ja saunan lauteilla Ria on tehnyt isoja päätöksiä.

– Olen mennyt saunaan suremaan ja iloitsemaan ja hakemaan lohtua ja selviytymään. Minkä tahansa muutoksen tai kriisin pohtimiseen yksin tai yhdessä ystävän kanssa sauna on ollut hyvä paikka, Ria sanoi Me Naisissa vuonna 2017.

– Saunomiseen liittyykin usein tunnustuksellisuus. Jos mennään ystävän kanssa saunaan, siellä usein päivitetään elämäntilanne ja voidaan puhua tosi isoista ja kipeistäkin asioista.

Outi Alanko-Kahiluoto meni yin-joogaan sydäninfarktin pelossa

Ollessaan eduskuntaryhmänsä puheenjohtajana, vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto sai jo toistamiseen uupumusdiagnoosin. Outi pysähtyi vasta, kun oli saanut sydänoireita.

– Lääkäri antoi jälleen uupumusdiagnoosin ja sanoi, ettei vika ole sydämessäni, vaan tavassani tehdä töitä.

Sillä kertaa Outi kuunteli tosissaan.

– Tajusin, että minun on pakko muuttaa jotakin, jollen halua infarktia viisikymppisenä kuten enoni, hän kuvaili haastattelussaan 2018.

Outi meni työnohjaukseen ja alkoi etsiä tapoja rentoutua ja kuunnella kehoaan. Hän löysi uimisen, saunomisen ja yin-joogan, jotka kaikki ovat osaltaan helpottaneet oloa.

– Nykyään voin paljon paremmin. Minulla on terve suhde työhön. Suren silti sitä, että lapseni joutuivat näkemään kamppailuni työhulluuden kanssa.

Mira Luoti löysi rauhan kelluntatankista

Muusikko Mira Luoti on kokeillut monenlaisia hyvinvointihoitoja akupunktiosta kuppaukseen.

– En aktiivisesti etsi uusia hoitomuotoja, tilaisuudet vain jotenkin tupsahtavat eteeni, Mira sanoi Me Naisille 2018.

Jokin aika sitten Mira eli kriisivaihetta ja säpsähteli öisinkin varmistamaan, oliko unohtanut jotain.

– Silloin minulle suositeltiin kelluntatankkia. Se on avaruusaluksen näköinen kapseli, missä lillutaan suolavedessä korvat pinnan alla tekemättä yhtikäs mitään. Veden lämpimässä syleilyssä oli epätodellisen ihana olo. Löysin siitä täydellisen rauhoittumisen paikan, Mira kuvaili.

Kauko Röyhkä nauttii rauhasta tunturissa

Ennen kuin muusikko, kirjailija Kauko Röyhkä löysi rockin, hän oli luontopoika, joka souteli Tornionlaakson mummolassa ja nukkui metsässä. Sama resepti toimii rauhoittumiseen aikuisiällä.

– Lapsuuden seikkailuista lähti eräretkeily, jota olemme (vaimoni) Olgan kanssa harrastaneet Lapin tuntureilla. Teemme 7–10 päivän reissuja. Viimeksi olimme Muotkatunturilla. Se on hieno paikka, jossa käy vain vähän retkeilijöitä.

Kaukon mukaan Suomen tunturit ovat kauneudessaan ihan järjettömiä paikkoja.

– Tuntureilla tajuan sen, kuinka ihmisten hulabaloo on ihan tyhjänpäiväistä. Se mitä tuntureilla on – se on kaunista ja hienoa. Rauhaa ja hiljaisuutta. Siellä ei ole mitään kornia, Kauko kuvaili vuonna 2017.

Juttu on julkaistu ensin Me Naisissa. Lue alkuperäisestä jutusta lisää julkkisten rentoutumiskonsteja.

Lue lisää:

Kiltti ja ahkera Paula, 53, vietiin ambulanssilla sairaalaan: ”En ymmärtänyt uupumukseni syvyyttä vielä silloinkaan”

Oletko Stressi-Erkki vai saatko paineista voimaa? 8 kohdan testi paljastaa, miten suhtaudut vastoinkäymisiin

Pinjan, 33, kroppa ilmoitti, että stressi saa riittää – muutti kolme asiaa aamurutiineissaan, ja elämä mullistui

Stressi sairastutti 30-vuotiaan Heidin – ”Haluan toimia varoittavana esimerkkinä muille”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt