Hyvä olo

Opi oikea vesijuoksutekniikka – katso videolta tyypilliset virheet

Julkaistu:

Vesijuoksu
Vesijuoksu on nivelystävällinen ja kuntoa kohottava vesiliikuntalaji.
Vesijuoksu on vallannut ratoja monissa uimahalleissa. Mikäs siinä: vesijuoksu kohottaa kuntoa, kiinteyttää jalkoja ja pakaroita sekä auttaa kuntoutumaan esimerkiksi alaraajojen rasitusvammoista. Kaloreitakin se kuluttaa.

Apuna vesijuoksussa on vyötärölle sidottava ja kelluttava vesijuoksuvyö. Oikein valittu vyö pitää juoksussa hyvin pinnalla ja vartalo pysyy pystyasennossa.

Vyö kannattaa sitoa vyötärön kapeimpaan kohtaan – ja varsin napakasti, ohjeistaa liikunnanohjaaja Veera Malmivaara Urheiluhalleilta.

Oikean vesijuoksutekniikan tunnusmerkkejä ovat muun muassa tiukka keskivartalo ja pieni etukeno.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
  • Katso videolta, millainen on oikeanlainen vesijuoksutekniikka.
Hyvään tekniikkaan kannattaa panostaa, koska se tekee vesijuoksusta mukavampaa ja tehokkaampaa. Vauhti korjaa virheitä, joten tahti kannattaa pitää reippaana. Polvet saavat olla korkealla ja jalat saavat kuopaista kunnolla taakse.

Puolikin tuntia riittää

Vesijuosta voi vaikka 2–3 kertaa viikossa, omista tavoitteista, taustoista ja muista harjoituksista riippuen.

Kuinka kauan vedessä kannattaa kerralla hölkätä?

– Kun etenee reippaasti, 30 minuuttia on riittävä aika. Jos etenee hissukseen, niin 40–45 minuuttia on sopiva, Malmivaraa sanoo.

Vesijuoksu sopii hyvin myös nivelkivuista kärsiville, niska- ja selkäkipuja poteville, ylipainoisille sekä ikääntyneille, sillä vesi tukee vartaloa eikä kuormita niveliä.

Vesijuoksusta voi tehdä myös sosiaalisen tapahtuman, ja altaassa voi edetä kaverin rinnalla hölkkäillen – ellei rinnakkain juoksemista ole kielletty hallin säännöissä.

Lähteitä: Urheiluhallit

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt