Vanha ystäväporukka vietti yhdessä iloista vappua – viikkoa myöhemmin Facebookissa odotti karu yllätys - Hyvä olo - Ilta-Sanomat

Vanha ystäväporukka vietti yhdessä iloista vappua – viikkoa myöhemmin Facebookissa odotti karu yllätys

Joku särö tästä jää, pohtii porukasta jätetty.

Jos kaveriporukka tiputtaa yhden pois joukostaan, jotain on pielessä.

13.5.2018 19:01

Mitä oikein pitäisi tehdä, jos vanha kaveriporukka päättää kuin vaivihkaa kokoontua ilman sinua? Onko syytä loukkaantua? Tätä on pohdittu suositulla Vauva.fi-sivustolla.

– Meillä on sellainen nyt jo keski-ikäisten vanhojen opiskelukavereiden porukka, joka on vuosia pitänyt yhtä. Työelämään on menty, perheitä on perustettu, lapsia on kasvatettu näiden vuosien aikana. Nyt minulle selvisi, että tämä porukka pitää yhtä myös ilman minua. Näin Facebookissa videon, jossa muut ovat pitämässä hauskaa. Minua ainoana ei ole kutsuttu mukaan. Koska emme tiedä, miksi minua ei kutsuttu, niin meidän on ehkä turha arvailla sitä. Mutta kysyn nyt, että pitääkö minun tehdä jotain tälle? Annanko olla vai kysynkö suoraan, miksi ei kutsuttu? Loukkaannunko ja panenko kaikki välit poikki? Loukkaantuisitko sinä?

Näin kirjoittaa hämmentyneeksi itseään kuvaileva nainen.

– Me vasta vappuna nähtiin tällä samalla porukalla eikä kukaan, tietenkään, ottanut esiin sitä, että jo seuraavana viikonloppuna mennään Tallinnaan syömään hyvin. Siis kaikki muut paitsi minä. Ongelma on juuri se, että asia vaivaa, koska siinä porukassa on pari läheisempää ystävää ja nyt tietenkin ajattelen, ettei me mitään ystäviä ollakaan. Ja sitten tämä, että koko juttu tuli tietooni sillä Facebook-videolla. Sitä oikein hierottiin naamaani, että täällä me muut pidetään hauskaa ja sinua ei ole kutsuttu mukaan. Näenhän minä siitä videolta, ketä kaikkia siellä on.

– En haluaisi, että tämä vaikuttaa meidän ystävyyteemme, mutta ei tämä enää mene poiskaan. Jotainhan tämä nyt muuttaa.

 Ota selvää, kuka tuon reissun pääjärjestäjä on ollut. Tämä henkilö ei kaipaa seuraasi, koska muiden järjestämiin juttuihin kelpaat.

”Tuollaisista kavereista menisi maku”

Monen mielestä moisesta tempusta olisi syytä pahastua. Moni kehottaa myös ottamaan asian avoimesti esille ystäväpiirissä.

Kannattaa kysyä ennen kuin panee välit poikki, mutta kyllä mulla menis maku tuollaisista kavereista.”

Voiko tuosta edes kysyä, että pitääkö loukkaantua vai ei! Minä loukkaantuisin, en pystyisi estämään tunteen nousua. En kyllä nostaisi asiasta numeroa, vaan nuolisin haavani yksin.”

Ota selvää kuka tuon reissun pääjärjestäjä on ollut. Tämä henkilö ei kaipaa seuraasi, koska muiden järjestämiin juttuihin kelpaat. Muita ehkä oli neuvottu pitämään suu kiinni ja ryhmäpainostuksen takia tehnyt niin. Ettei itse ole seuraava eristetty. Ehkä kyseessä oli siis vain yksi savustaja. Ota yhteyttä sellaiseen jonka kanssa olet olet joskus kahdestaan yhteydessä tämän henkilön puolesta ja kysy.”

Oletko valitellut rahapulaa tai jotain muuta sellaista asiaa, joka tekisi reissuun lähtemisestäsi hankalaa? Se voisi olla syynä siihen, ettei sinua ole kysytty mukaan. Ellet ole, niin kaverit ovat toimineet kurjasti. Itse pitäisin tuollaisen jälkeen yhteyttä niihin pariin läheisimpään kaveriin ja antaisin muun porukan olla rauhassa. Ihmissuhteet muuttuvat ajan saatossa ja joskus käy noin.”

Jotkut ovat toisaalta sitä mieltä, että ystävät saavat tehdä mitä haluavat.

En keksi yhtäkään syytä sille, että sinun pitäisi tehdä asialle jotain, koska kavereittesi elämä ilman sinua ei kuulu sinulle! Voit toki kysyä syytä ja saat jonkun ympäripyöreän vastauksen ja todennäköisesti sinut jätetään entistä useammin kutsumatta mukaan, koska kuka haluaa olla tekemisissä ihmisen kanssa, joka kuvittelee omistavansa toisten elämän.”

Näin ystävä vastasi

Nainen kertoo saaneensa myöhemmin vastauksen yhdeltä ystävältään.

– Ystäväni vastasi viestiini ja totesi, että välillä kokoonnutaan tällä kokoonpanolla ja välillä jollain muulla. Johon totesin, että tässä ei ollut kysymys siitä vaan siitä, että on vanha porukka, josta kaikki muut kutsuttiin mukaan ja vain yhtä ei. Kerroin myös, että heillä on oikeus tavata keskenään ja minulla oikeus kokea, että minut on jätetty ulkopuolelle. Varmaan tästä joku särö johonkin jää, mutta toivon, että ystävyys niihin lähimpiin ihmisiin kuitenkin säilyy.

Vauva.fi ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Onko ystäväsi jättänyt sinut? Miksi, mitä tapahtui? Miten välit viilenivät? Keskustele alla tai lähetä viestiä osoitteeseen noora.valkonen@iltasanomat.fi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?