Hyvä olo

5 helppoa venytystä, jotka saavat vatsan toimimaan

Julkaistu:

Me Naiset
Onko juhlaputken jäljiltä tukala olo? Liikunta auttaa ruuansulatusongelmiin ja helpottaa turvotusta. Kokeile näitä helppoja ja lempeitä venytysliikkeitä!
Turvotus, ruuansulatusongelmat ja mahan kivistys ovat inhottavia vaivoja, mutta onneksi mahanpuruihin on monia toimivia hoitokonsteja. Asiantuntijat suosittelevat vatsan turvotteluun esimerkiksi pierukävelylenkkejä tai ruokavaliohoitoa.

Myös venyttely ja jooga voivat auttaa. Kokosimme aloittelijallekin sopivat liikkeet, jotka auttavat turvotukseen ja muihin ruuansulatuksen ongelmiin.

Katso koko kymmenen liikkeen venytysohjelma Me Naisten artikkelista.

1. Eteentaivutus seisten


Eteentaivutus on alaraajoille ja selälle hyvä venytys, joka samalla rentouttaa. Koska liike luo painetta vatsanseudulle, se laittaa myös ruuansulatuksen liikkeelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tee näin: Seiso jalat hieman erillään toisistaan. Taivuta ylävartaloa lantiosta eteenpäin niin, että rinta tulee lähelle reisiä. Jousta hieman polvista. Anna käsien ja ylävartalon roikkua rentoina. Voit laskea ne maahan tai kietoa kädet säärten ympärille. Hengitä kymmenen kertaa syvään sisään ja ulos. Jokaisella uloshengityksellä painaudu lempeästi syvemmälle venytykseen.

2. Rangan kierto istuen


Kiertoliikkeet lisäävät painetta keskivartaloon ja stimuloivat ruuansulatuselimistöä. Tämä liike auttaa lisäksi selän jumeihin.

Tee näin: Istu lattialla jalat suorina. Koukista oikeaa jalkaa ja nosta se vasemman jalan yli. Jalkaterä tulee siis vasemman polven ulkosyrjän viereen. Pidä vasen jalka suorana. Kierrä vasen käsi oikean polven ympäri ja kierrä samalla vartaloa oikealle. Pidä keskivartalo selkä suorana. Pidä asento kymmenen syvän hengityksen ajan. Toista liike myös toiselle puolelle.

3. Selän notkistus ja pyöristys


Selkää pyöristävä liike venyttää keskivartaloa takaa ja edestä. Samalla se laittaa alueen verenkierron liikkeelle, mikä edistää suoliston toimintaa.

Tee näin: Asetu konttausasentoon niin, että kämmenet ovat hartioiden alla ja polvet lantion alla. Notkista sisäänhengityksellä selkääsi nikama nikamalta. Liikkeessä rinta ja katse kääntyvät ylös ja häntäluu kohoaa kohti kattoa. Pysy asennossa pari sekuntia. Uloshengityksellä pyöristä selkääsi niin, että kuvittelet vetäväsi napaa kohti selkärankaa. Anna katseen kääntyä napaa kohti ja leuan pudota rintaan. Toista liike kymmenen sisään- ja uloshengityksen ajan.

4. Polvien halaus eli pieruliike


Tämä asento tunnetaan joogapiireissä kaasunpoistoliikkeenä, koska siinä saattaa helposti päästä paukku jos toinenkin. Me ristimme asennon tuttavallisemmin pieruliikkeeksi. Ruuansulatuksen kannalta pieru on mainio juttu, koska se merkitsee sitä, että suolistoon kertynyt ilma lähtee liikkeelle.

Tee näin: Asetu lattialle selinmakuulle. Vedä polvet kohti rintaa ja halaa jalkoja käsilläsi. Voit heijata polviasi hitaasti puolelta toiselle saadaksesi venytyksen tuntumaan vielä enemmän.

5. Yhden polven halaus


Jos haluat vielä tehostetusti kaasut liikkeelle, toista edellinen liike yhdellä jalalla.

Tee näin: Asetu selinmakuulle ja nosta oikea jalka koukussa kohti rintakehää. Vedä sitä käsillä itseäsi kohti ja pidä asento 10 sisään- ja uloshengityksen ajan. Toista liike vasemmalle puolelle.

Lue myös:

Teetkö sinäkin nämä virheet lankuttaessa? Asiantuntija neuvoo oikean tekniikan

Testaa, missä kunnossa olet! Näihin tuloksiin ikäisesi pitäisi päästä

Päänsärky, väsymys, vatsavaivat – selätä 7 yleisintä terveysongelmaa syömällä oikein

Alaselkä jumissa? Nämä 7 venytystä tehoavat parhaiten selkäkipuun

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   ”Yövaanija” tunkeutui koteihin ikkunasta, raiskasi ja tappoi – Epäily: Sarjamurhaaja oli ex-poliisi ja eli tavallista elämää

  2. 2

   Sara Forsberg avautui painonsa noustua 22 kiloa – tuoreet kuvat saivat fanit haltioihinsa: ”Olet kauniimpi ja vahvempi kuin luulet”

  3. 3

   Oppilaan ihmetys: Prinssi Danielille annettiin outo kuva espoolaiskoulusta – luokkaan koottiin kuntopyörä, kaapit liimattiin

  4. 4

   Boston passitti Toronton kesälomalle – Kapanen teki NHL-historiaa upealla soolomaalilla

  5. 5

   Saara Aalto otti yleisönsä Lontoossa: ”Mietin takahuoneessa, että onkohan siellä ketään”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Kaunarit-Brooke, 56, on timanttisessa bikinikunnossa – julkaisi kuvan maratonien koulimasta vartalostaan

  2. 2

   Sara Forsberg avautui painonsa noustua 22 kiloa – tuoreet kuvat saivat fanit haltioihinsa: ”Olet kauniimpi ja vahvempi kuin luulet”

  3. 3

   Suomalaisbloggaaja hankki au pairin – sai yllättäen viestin, jonka sisältö kylmäsi: lastenhoitaja elikin kieroutunutta kaksoiselämää

  4. 4

   Perhe osti rakennustarkastajalta tämän rakentaman omakotitalon – parin vuoden päästä paljastui karu totuus

  5. 5

   Legendaarinen teinimopo palaa kesällä Suomeen – satapiikkisenä!

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

  2. 2

   Tällainen on Aviciita piinannut vakava sairaus – voi iskeä jo rankasta kertajuomisesta

  3. 3

   Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

  4. 4

   Harkimo on perustamassa uutta yhdistystä: Liike Nyt ry:n tiedoista paljastuu kiinnostava nimi

  5. 5

   Stand up -koomikko vitsaili Sara Siepin työstä tv:ssä – Roope Salminen raivostui: ”Mitä v****a sä tiedät?”

  6. Näytä lisää