Tämä 10 minuutin aamurutiini pitää stressin loitolla

Stressinkarkotus ei vaadi monimutkaisia tekniikoita tai joogaretriittejä.

Kuormittaako stressi mieltäsi ja kroppaa? Valittamisen ja vatvomisen sijaan kannattaa ryhtyä stressinkarkotustalkoisiin.

Katso yllä olevalta videolta neljä yllättävää keinoa vähentää stressiä tehokkaasti.

Stressihoitovalmentaja Miia Huitti pitää stressin loitolla näin:

1. Laitan kellon soimaan aamulla klo 6.20

2. Teen 10 minuutin hengitysharjoituksen. Lyhykäisyydessään se menee näin: ajattelen asiaa, joka stressaa ja tunnustelen, mitä tunteita tunnen. Sitten ajattelen haluavani korvata kielteiset tunteet myönteisillä. Hengitän syvään ja ajattelen 5–10 minuutin ajan asioita, joista olen kiitollinen ja onnellinen.

3. Klo 6.30 menen herättämään lapset

Tämän pidempi stressistä jo palauttavan tuokion ei tarvitse olla. Kunhan se on säännöllistä, kuten hampaiden harjaus.

– Olen kiireinen neljän lapsen äiti ja yrittäjä, mutta olen kalenteroinut tämän jokaiseen aamuun, Huitti kertoo.

Lyhyt harjoitus on Huittille keino pysähtyä, rauhoittua sekä kuunnella kehoa. Onko se tänään väsynyt? Mitä se kaipaa – kevyttä kävelylenkkiä vaiko salitreeniä?

– Harjoituksen aikana nostan myös mieleeni kiitollisuuden aiheita. Luon päivän alkuun jo ajatuksillani pohjaa sille, että tästä tulee hyvä päivä. Monesti herätään aamulla siihen, että on jo miljoona asiaa mielessä, hirveä härdelli ja heti some auki ja niin edelleen.

Etsi oma tapasi

Stressinkarkoitus ei vaadi monimutkaiselta kalskahtavaa mindfullness-treeniä saati joogaretriittiä. Oleellista on löytää itselle toimiva rutiini ”stressihampaiden harjaukseen”.

– Etsi joku keino pysäyttää itsesi, sillä aivosi tarvitsevat sitä. Tämä ei tarkoita Facebookin selaamista vaan toimintaa, joka pysäyttää sinut pohtimaan omaa sisintäsi ja rauhoittumaan.

Toisille toimii hengitysharjoitus, toisille jooga tai vaikka neulominen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?