Suomen tatuoiduin nainen Aleksandra, 27: ”Kunpa ihmisiä määriteltäisiin käytöksen eikä ulkonäön perusteella” - Hyvä olo - Ilta-Sanomat

Suomen tatuoiduin nainen Aleksandra, 27: ”Kunpa ihmisiä määriteltäisiin käytöksen eikä ulkonäön perusteella”

Julkaistu: 3.11.2017 16:11

Kolmen lapsen äidin Aleksandra Säävälän, 27, innostus tatuointeihin alkoi jo lapsena.

– Ihan pikkuisena piirreltiin barbit täyteen. Ensimmäinen kuva tuli 18-vuotiaana. Äiti pyysi, etten ottaisi tatuointia ennen kuin täytän 18 vuotta ja kunnioitin sitä, Aleksandra Säävälä kertoo.

Säävälän kaikkein ensimmäinen tatuointi oli ”Dad”, joka tuli rinnan päälle. Vajaassa kymmenessä vuodessa kuvia on tullut siihen malliin, ettei juuri tyhjää paikkaa löydy. Porilaisnainen on varpaista päälakeen tatuoitu. Hänen päälakeaan koristavat lamppu ja kirkko. Silmän alla lukee muun muassa 666, joka on Säävälän ja hänen miehensä hääpäivä sekä sana Beauty (kauneus).

– Beauty tulee siitä, että olen kuullut ihmisten arvostavan kauneutta. Laitoin sen kettuiluksi ulkoisen kauneuden ihannoinnille. Mulle itselle on ihan sama miltä muut ihmiset näyttävät.

Kolmen lapsen äiti on saanut oman osansa ilkeistä kommenteista. Hän ei kiinnitä enää muiden katseisiin ja negatiivisiin kommentteihin huomiota, ellei niitä tulla laukomaan päin naamaa.

– Jos jollakulla tulee paha mieli siitä, miltä mä näytän, se ei ole kyllä mun ongelma. Olen mun lapsilleni sanonut, ettei pahat kommentit mitään haittaa, mutta näin ei tarvitse käyttäytyä. Meidän perheiden tapoihin ei kuulu huudella muille ihmisille edes takaisin, hän näpäyttää.

– Toivon, että ihmiset määrittelisivät toisen ihmisen käytöksen eikä ulkonäön perusteella.

Lähiaikoina Säävälän ihoon on otettu matkamuistoja tai kaveriporukan välisiä tatuointeja. Esimerkiksi Prahassa hääpäivämatkallaan pari päätti tatuoida banaanit.

– Mentiin yhteen tatskaliikkeeseen sisälle ja sanottiin, että terve me ollaan tatskaajia Suomesta, ja mahtaako olla aikaa tehdä matkamuistotatskat. Tatskakulttuuri on sitä, että maasta tai henkilöistä lähes poikkeamatta kaikki ovat kuin yhtä suurta perhettä. Itse asiassa sieltä tatuointiliikkeestä yksi kaveri muuttikin sitten Suomeen töihin liikkeeseeni, Säävälä kertoo.

Kaikkien kipein tatuoitu paikka on ollut keskelle kainaloa. Kipu oli ohuen ihon takia kovaa, vaikka puudutetta käytettiin.

– Kasvoihin ei tatuoiminen satu yhtään, mutta heti kun mennään hiusrajan puolelle, sitten se on melkoista ollut, Säävälä kuvailee.

Tattoo Nation -liikettä Porissa pyörittävä Säävälä sanoo, että menee vuosia ennen kuin kaikki paikat iholla on täytetty. Vielä on jäljellä oikeasti kipeitä kohtia. Muutamassa kohdassa mennään jo toista tai kolmatta kerrosta.

– Sitten kun juuri muuta ei ole, sitten olen varmaan ihan tyytyväinen, hän nauraa.

Monet piikittelevät Säävälää, tietääkö hän miltä tatuoinnit mahtavat sitten näyttää, kun hän on vanhempi.

– Totean heille, että todennäköisesti näytän sitten mustelmalta, mutta ei se oikeastaan haittaa. Jokainen hetki, kun ihminen on onnellinen, on elämisen arvoinen. Ja tämä on sitä mitä haluan, hän virnistää.

Säävälästä kertoi ensin Hymy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?