Miten käsitellä myrkyllisiä ihmisiä? Nouse yläpuolelle ja 4 muuta vinkkiä - Hyvä olo - Ilta-Sanomat

Miten käsitellä myrkyllisiä ihmisiä? Nouse yläpuolelle ja 4 muuta vinkkiä

Hankalien ihmisten olemassaoloa ei voi estää, mutta heitä voi opetella sietämään.

Sinun ei pitäisi joutua kuuntelemaan jatkuvasti toisen ihmisen valitusta.

23.6.2017 15:34

Jotkut ihmiset ovat toisille kuin myrkkyä. Tällaiset henkilöt eivät välttämättä ymmärrä, millaista kielteistä ilmapiiriä he levittävät ympärilleen. Tai sitten he todella ymmärtävät ja tuntuvat oikein nauttivat siitä, että he saavat levitettyä kaaosta ympärilleen.

Ilmapiiriä myrkyttävät ihmiset ovat valitettavan yleisiä. Kirjoitimme viime vuonna amerikkalaistutkimuksesta, jonka mukaan neljä viidestä palkansaajasta on työskennellyt henkilön kanssa, jonka käytöstä voidaan pitää myrkyllisenä.

Huffington Postin mukaan myrkylliset ihmiset aiheuttavat erityisesti stressiä, josta voi pitkällä aikavälillä olla todellista haittaa keholle ja mielelle.

Tämän vuoksi kannattaa opetella keinot siihen, kuinka hankalia ihmisiä pitäisi käsitellä.

Aseta rajat

Valittajat ja negatiiviset ihmiset vellovat ongelmissaan eivätkä yritä löytää niihin ratkaisuja. He haluavat muiden ihmisten kuuntelevan heitä, jotta he voivat tuntea oman olonsa paremmaksi.

Monista tuntuu yleensä siltä, että heidän on kuunneltava valittajia, koska he eivät halua vaikuttaa epäkohteliailta. Siinä on kuitenkin eroa, lainaako sympaattista korvaa vai imeytyykö mukaan negatiiviseen kierteeseen.

Voit välttää tämän vain asettamalla rajoja ja ottamalla tarpeen mukaan etäisyyttä. Hyvä tapa rajojen asettamiseen on kysyä valittajalta, kuinka tämä aikoo korjata ongelman. Tämän jälkeen hän joku hiljenee tai ohjaa keskustelun hedelmällisempään suuntaan.

Nouse yläpuolelle

Myrkylliset ihmiset tekevät muut hulluiksi siksi, koska heidän käyttäytymisensä on niin järjenvastaista. Mitä irrationaalisempi tällainen ihminen on, sitä suuremmalla syyllä sinun pitäisi päästä eroon tämän ansoista.

Älä yritä voittaa tällaisia ihmisiä heidän omissa leikeissään. Ota heistä henkistä etäisyyttä ja lähesty heitä kuin tiedeprojektia. Sinun ei tarvitse ottaa kantaa heidän emotionaaliseen kaaokseensa, vaan ainoastaan faktoihin.

Älä anna muiden rajoittaa onneasi

Jos saat mielihyvän tunnetta vain muiden ihmisten mielipiteistä, et ole enää oman onnesi päällikkö. Sinun ei kuitenkaan pitäisi antaa muiden mielipiteiden vaikuttaa omaan onneesi.

Vaikka onkin hankalaa olla ajattelematta, mitä mieltä muut ovat sinusta, sinun ei tarvitse verrata itseäsi muihin. Kun opit olemaan välittämättä muiden mielipiteistä niin paljon, eivät myrkylliset ihmiset pysty vahingoittamaan sinua.

Keskity ratkaisuihin, älä ongelmiin

Kun mietit pelkkiä ongelmiasi, luot ja pitkität kielteisiä tunteita ja stressiä. Kun taas keskityt sellaisin toimiin, joilla voit parantaa itseäsi ja olosuhteitasi, luot tunteen henkilökohtaisesta tehokkuudesta, joka tuottaa positiivisia tunteita ja vähentää stressiä.

Kun on kyse myrkyllisistä ihmisistä, keskittymällä siihen, kuinka hulluja ja vaikeita he ovat, antaa heille valtaa sinua kohtaan. Lopeta siis ajattelu siitä, kuinka hankalia nämä ihmiset ovat ja keskity mieluummin siihen, miten aiot käsitellä heitä.

Muista tukiverkostosi

Älä yritä ratkaista yksin kaikkia ongelmiasi. Kun käsittelet hankalia ihmisiä, sinun pitää tietää omat heikkoutesi. Tätä varten sinun pitää lähestyä tukiverkostoasi, jotta voit saada uusia näkökulmia vaikean ihmisen käsittelyyn.

Jokaisella meistä on läheisiä ihmisiä, jotka kannustavat meitä ja haluavat auttaa meitä vaikeissa tilanteissa. Löydä nämä ihmiset omasta elämästäsi ja pyydä heiltä ajatuksia ja apua kun tarvitset niitä.

Niinkin yksinkertainen asia, kuin tilanteen selittäminen toiselle ihmiselle, voi johtaa uusiin näkökulmiin. Monesti muut ihmiset voivat löytää sinun sijastasi ratkaisun ongelmaasi, koska heidän tunteensa eivät ole niin syvällä tilanteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?